Het kuststation van Oostende radio bestond uit vier sites.
Een centraal gebouw in Oostende waar de marconisten zich bevonden.
Vandaaruit werden twee zendstations gestuurd, één in Ruiselede, zo'n 50 km landinwaarts en één in Middelkerke aan zee. Het ontvangststation stond daar een 20km vanaf in Oudenburg.
Nadat de RTT begin jaren 90 omgevormd werd tot Belgacom, nu Proximus, vond men dat veiligheid op zee een opdracht voor de overheid was, niet voor een telecombedrijf en deed men de radiomaritieme diensten van de hand aan landsverdediging.
Doordat het bereik van de huidige GSMmasten ook een heel eind in het kanaal en de noordzee bestrijkt zijn de comerciele gesprekken via het kuststation drastisch teruggevallen en moest de RMD inkrimpen.
Het centrale gebouw te Oostende werd verlaten en de marconisten verhuisden naar zeebrugge. Het overgebleven personeel uit oostende dat nog niet met pensioen was, kreeg een nieuwe plaats in het ontvangststation dat gerenoveerd werd.
Het zendstation van Middelkerke werd gsloten en de zendapparatuur naar Ruiselede verhuisd.
Sinds enkele dagen is men nu bezig de 65m hoge overbodig geworden zendmasten,het zijn er een heleboel, af te breken.
Sommige van die masten zijn pylonen in Eifeltorenvorm, zoals hoogspanningsmasten.
Maar er staan ook niet-zelfdragende masten van 65 m.
Dat zijn voor zover ik me herinner, vierkante constructies met zijden van niet veel meer dan anderhalve meter. Die wordt op zijn plaats gehouden door spankabels. Als één van die spankabels et begeeft, dan
knapt zo'n pyloon als een lucifertje.