Behuizing met display raam

Ik ben wat voor onderzoek aan het doen voor een specifiek handheld meetapparaatje. Zal een product worden met een heel kleine serie, maar die mogelijk in de toekomst uitgebreid word naar 10-tallen per jaar.

Er zal een (lcd)display in moeten. Nu zijn er genoeg standaard behuizingen waar je zelf een display in kunt (laten) frezen (zoals hier: https://www.conrad.nl/zoeken?categoryId=0203044&category...=regular).

Liever sla ik de frees stap over zodat ik alles in huis kan maken. Er zijn er behuizingen met voorzieningen voor een bepaald display. Als ik daar nu al rekening mee houdt scheelt me dat gedoe achteraf.

Iemand een tip?

Sorry.. niet ver genoeg doorgezocht, o.a. : https://www.conrad.nl/p/hammond-electronics-1592etsdbk-handb...uks-459672

Maar echt mooi is het niet, en veel keus zie ik ook niet.

[Bericht gewijzigd door Jan klaasen op 13 december 2018 13:47:18 (29%)]

Misschien zo'n boxje waar vaak zo'n china-componenttester in gaat?

https://www.aliexpress.com/item/86-Plastic-Project-Box-Enclo...04663.html

Daar past kwa maat precies een 1602 display in.

Eventueel het kleinere broertje van dat Conrad ding
https://www.aliexpress.com/item/1-piece-150-80-25mm-4x-AA-ba...65584.html

Daar zit ook meteen een 4xAA batterijhouder bij in.

Liever in dit geval geen china, i.v.m. de de leverringzekerheid. Het blijkt nog best lastig, en het oog wil ook wat...(nou ja om die kans op enkele 10-tallen per jaar te vergroten, voor die 2 stuks niet)

Kijk nu bij Bopla naar de streamline, maar die heeft wel wat nadelen, namelijk een vreemd display venster. Namelijk hoger dan breed, zou voor mijn toepassing niet heel handig zijn. En ik zie niet direct passende displays

Tegelijk kijk ik naar displays, deze bijvoorbeeld: https://nl.farnell.com/midas/mccog128064b12w-spr/display-lcd...dp/2664758 zou perfect zijn voor de toepassing... (Denk dat grafisch wat marketing waarde zou kunnen toevoegen, technisch niet echt)

Je zou verwachten dat er behuizingen compleet met display geleverd worden.

Lastig dit nog...

EricP

mét CE

Alhoewel je met die leveringszekerheid zeer zeker een punt hebt... is het ook een prijs overweging (naast of je voor zakelijke dingetjes überhaupt bij ome Ali zou moeten willen kopen).
Voor de prijs van 1 Conrad ding heb je 10 ome Ali dingen (de goedkoopste uit de linkjes). Mijn oplossing zou dan eerder zijn... koop er maar 100 bij Ali. Tegen de tijd dat die op zijn, dan gaan we verder kijken.
Je weet ook niet of C..... die dingen over 3 jaar nog verkoopt (ben daar al vaker mee onderuit gegaan...).

De vraag is ook nog ff hoe groot je PCB is en of een ander kassie een re-design inhoudt, of dat het een kwestie van 'gaatjes op een andere plaats' is.

De Hammond 1553T vind ik wel een fraaie serie...

https://www.hammfg.com/files/products/1553t/1553t-pair.jpg

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com
Lambiek

Special Member

Bedankt Arco, zoiets zoek ik ook. :)

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.