Storing RTL4, RTL5 en FOX op 218MHz

maartenbakker

Special Member

Op 27 februari 2019 18:07:00 schreef Edmondo:
[...]
Dat is ook mijn ervaring, maar kennelijk zijn experts op diverse fora heiliger dan de paus.

Tsja, een installateur van Ziggo werkt niet bij de klantenservice die van alles opstuurt of aanraadt en ziet vooral de situaties waar zelf rommelen echt geen goed idee was. Bovendien kent hij zijn eigen werkinstructies. Logisch dat je dat niet gaat aanraden dan.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Op 27 februari 2019 20:20:45 schreef maartenbakker:
[...]Tsja, een installateur van Ziggo werkt niet bij de klantenservice die van alles opstuurt of aanraadt en ziet vooral de situaties waar zelf rommelen echt geen goed idee was. Bovendien kent hij zijn eigen werkinstructies. Logisch dat je dat niet gaat aanraden dan.

Op zich is dat een goede zaak, maar daar ging het nu niet om. De vraag is mag je van Ziggo nu wel of niet zitten klooien aan het AOP. Het instructiefilmpje impliceert dat het wel mag, terwijl meerdere experts op fora -vaak zelf ook monteur van of voor Ziggo- zeggen dat het niet mag. Dit zaait verwarring en vraag me daarom af wat nu het officiële beleid is van Ziggo.

En waarom wil ik dat zo graag weten? Omdat ik bij een vriendin een GISX-100 als AOP wil plaatsen, maar niet het risico wil lopen dat in geval van (weer) een storing, de monteur amok gaat maken omdat hij dat ding niet kent en subiet van de muur rukt.

Shiptronic

Golden Member

Waarom wil je die vervangen? als de oude een storing oplevert bel je Ziggo, en vervangen zij hem kostenloos voor je.

Welk probleem wil je oplossen? ik vond mijn oude AOP prima zat, die was in en recent verleden al een "geupdate" (iets met 4G en instraling) . Bij het onlangs op nieuw in gebruik nemen (Ziggo 3 jaar buiten de deur gezet), heeft de monteur alles gecheckt van straatkast tot AOP.

De 4G verzie moest eruit, die was te oud en voldeed niet meer aan de eisen. En om dat hij er nu toch was wogen de kosten van de elende achteraf niet op tegen het standaard vervangen /upgraden naar de laatste stand der techniek.

daarna heet hij verschillende metingen gedaan en die zijn allemaal gelogd en vast gelegd. Ziggo weet dus precies de meet waarden van het moment van opleveren.

Geen idee waarom ik een Ander AOP zou willen?

[edit] en idd als er gezeur komt is het eerste wat hij doet de aop vervangen voor wat Ziggo voor schrijft. Dan meet hij.Of hij gaat verder zoeken richting Ziggo kant, of het is goed en is het verder jouw probleem. En kop koffie en een saucijzen broodje doen dan wonderen :)

[Bericht gewijzigd door Shiptronic op 27 februari 2019 23:22:16 (14%)]

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

Op 27 februari 2019 23:10:23 schreef Shiptronic:
Waarom wil je die vervangen? als de oude een storing oplevert bel je Ziggo, en vervangen zij hem kostenloos voor je. Welk probleem wil je oplossen?

Vanwege een aardlus (brom in de audio installatie) gevraagd om een dubbel geïsoleerd AOP, maar kreeg nul op het rekest. Dan maar het heft in eigen hand nemen en kiezen voor het beste wat er is, zowel elektrisch, mechanisch, als esthetisch.

[...]
[edit] en idd als er gezeur komt is het eerste wat hij doet de aop vervangen voor wat Ziggo voor schrijft. Dan meet hij.Of hij gaat verder zoeken richting Ziggo kant, of het is goed en is het verder jouw probleem. En kop koffie en een saucijzen broodje doen dan wonderen :)

Mocht er ooit nog een monteur langs moeten komen, dan dus zorgen voor koffie en saucijzen. Bedankt voor de tip. ;)

Nuance...
Ik heb het filmpje bekeken en nog los ervan dat mijn haren overeind gaan staan van deze foute instructie, gaat het hier om een WCD. (haren naar achteren?? Mochten wij niet. Wil ik ook niet. Wellicht omdat er anders gemakkelijk een aardhaartje sluiting met de kern(-schroef) maakt.
Een AOP (Abonnee Overname Punt) mag sinds UPC Ziggo heeft overgenomen (waarbij de naam Ziggo is blijven bestaan) de klant niet zelf meer een AOP vervangen.
Definitie is lastig, want het lijkt op elkaar en vaak wordt ook de een voor de ander gebruikt. Norm is dat het eerste aansluitpunt niet door de klant zelf aangesloten/vervangen mag worden.

Vroeger zaten die dingen in de DHZ pakketten, maar tegenwoordig mag de klant dit zelf op alle vormen van bestaande WCD's (die als AOP worden gebruikt) aansluiten. Dat daar met de tijd alleen maar shit van komt, lijkt men voor lief te nemen. :-)
Zijn er problemen en komen ze voort door een foute WCD/AOP, wordt deze kosteloos vervangen. Hoewel ik een klant die zelf een rijgdoos heeft aangesloten en daarbij een oudere AOP jaren ervoor heeft verwijderd, dat wel in rekening breng.

Ik ben daar dubbel over...
Het liefst zie ik overal goed materiaal. Maar het voordeel is nu dat ik, wanneer ik een goede AOP zie, er vanuit kan gaan dat deze door ons of in opdracht van ons is aangesloten. Kans dat dáár de fout zit is dan al snel kleiner. (Hoewel het soms toch nog voorkomt. :-))

Ik moet hier weer vaker komen... Wat kun je zo'n forum als deze gaan missen. :-)

Hi Fantomaz,

Wat nu als jij een GISX-100 tegenkomt? Zie je dat als een goede AOP of moet ik je kalmeren met koffie en saucijzen om te voorkomen dat je dat ding meteen van de muur afrukt?

Shiptronic

Golden Member

ik zou hem eraf rukken en volgens specificaties van mijn opdrachtgever (zigo) af leveren, je aardlus probleem moet je oplossen daar waar de oorzaak zit, en dat is niet het Ziggo aop. hoe vervelend dat voor jouw mag klinken.

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

Hi Shiptronic,

Dat kan wel zijn, Maar een GISX-100 voldoet wel aan de huidige veiligheidsnormen:
"Conforms to IEC 60728-11 Safety Requirements and Genelec Class A screening effectiveness- optimised for Class A++ within LTE band",
terwijl een Braun AOP die mij nu in de maag gesplitst is daar niet aan voldoet, want slechts een enkelvoudige galvanische scheiding. Klaarblijkelijk lopen de "specificaties van jouw opdrachtgever" hopeloos achter bij de hedendaagse Europeesche normen.

Op 3 maart 2019 23:59:01 schreef Shiptronic:
[..] je aardlus probleem moet je oplossen daar waar de oorzaak zit,[..]

Klopt, dus met een dubbel galvanisch gescheiden AOP.

Edit: Omdat sommige elementen meekijken wat carrière technisch lastig kan worden...

[Bericht gewijzigd door Fantomaz op 6 maart 2019 16:47:04 (94%)]

Ik moet hier weer vaker komen... Wat kun je zo'n forum als deze gaan missen. :-)