Rauwe teflon kun je vast wel spaarzaam eten, vooral sinds ze na tig jaar wat voorzichtiger geworden zijn met bepaalde hulpstoffen die ook het milieu rondom de fabrieken verziekten (nog steeds verzieken want slecht afbreekbaar) en de vogeltjes ook niet meer dood neervallen als je met teflon kookt in dezelfde ruimte... Maar je kunt het bijvoorbeeld niet veilig verhitten tot temperaturen die relatief dicht bij normale bedrijfstemperaturen liggen.
Op 20 februari 2019 16:50:25 schreef Dok:
[...]
Je weet toch dat aluminium een oxidehuid heeft en er verder geen rommel in je eten komt? Heel nederland kookt sinds weet ik wanneer uit aluminium pannen en potten, en we leven nog steeds..
Ik gebruik ook gerust maar spaarzaam een stukje aluminiumfolie als het zo eens uitkomt, maar je moet niet in pannen gaan schrapen en ook geen zure of basische gerechten in aluminium klaarmaken of bewaren. Net als teflon is het een beetje gedoe om verantwoord te gebruiken en vermijd ik het liever. Verder ga je ook niet makkelijk dood van aluminium, maar het heeft een wisselwerking met neurologische aandoeningen zoals Alzheimer.
Eigenlijk is het net als met papiercondensatoren. Waarom zou je structureel aluminium en teflon in de keuken gebruiken als er betere alternatieven zijn?
[Bericht gewijzigd door
maartenbakker
op donderdag 21 februari 2019 04:19:26
(11%)