42Pfl7108H/12 Standby probleem

Na het vervangen van het mainboard door een nieuw bord van aswo 310432882051 (AS2K13FULVDS7) kan de tv niet in stby gezet worden . Het komt dan in een loop terecht ( led aan- led zachter - led uit -) en dit blijft duren , de tv is dan enkel terug aan te krijgen door op het juiste moment met de remote aan te zetten , ik heb voor deze klacht een 2de mainbord opgestuurd gekregen maar ook bij dit bord hetzelfde probleem , bij Philips raden ze me enkel aan een derde bord op te sturen . Als de tv uitgezet wordt door de stekker uit te trekken is er geen probleem , enkel de stby software blijkt te haperen , ook de snelle start functie werkt niet , wat mij ook opvalt is dat de klok en datum steeds op 1996 komt bij het uitschakelen met de stekker.de softwareversie ( QF2EU-0.173.67.0 van 13/1/2016 ) werd op advies van Philips goed ingeladen , stby-versie is Stby-77.4.8.16 , ook de optionbytes en displaycode , type en sernr zijn ingegeven. Heeft er misschien iemand ook deze ervaring met dit moederbord , of zie ik iets over het hoofd , een derde mainboard vind ik onwaarschijnlijk toch ? Alvast bedankt
Welkom bij de club, iedereen die zo'n mainboard aankoopt bij Aswo heeft dat probleem. Retourzenden is de enige oplossing voorlopig.
Ik vermoed dat er een downgrade of dergelijks is geweest van de firmware en dat de stand by software niet meer goed aansluit.Dit fenomeen kwam bij een ouder type QFU voor dus vandaar mijn redenering.
Daar was ik al bang voor , er is nog een klacht lopende bij aswo waar ik nog op een antwoord van verwacht.

Misschien komt er nog een firmware upgrade voor dit mainboard , voorlopig speelt de tv met een stekker met schakelaar , bedankt voor de reactie

mvg , jos.
Wat ik mij afvraag is waarom je niet gewoon dat "upgrade" mainboard plaatst?
Je hebt dan een Android tv die vrij goed werkt. Met de originele QFU ga je binnen de twee jaar weer in de problemen komen. Android kost niet zoveel meer.

Bij ons op de zaak zijn er diverse malen al toestellen retour gekomen met die Fusion chips die weer los komen te zitten. Ze spelen amper een jaar of 2.

Nu goed, je hebt het bord toch, misschien een tip:

Die software-versie 0.173.67.0 is in alle geval een goed werkende en tamelijk stabiel.

Je neemt een gewone IR afstandsbediening van Philips met een OK toets op, druk op de OK, steek het toestel in het stopcontact. Dan start die tv niet door, maar kom je in een menu waar je het is eender welke software kan laden.
Zet die versie 67 terug op een USB stick (te downloaden van de consumersite natuurlijk), in dat menutje in de tv stoppen en dan overschrijft ie alles qua software. Je zou dan verwachten dat, als het software is, het boeltje prima moet werken.

Benieuwd...