A25 hybride versterker van audio & techniek

Hallo allemaal mijn naam is Gerard en ik ben een audio liefhebber. Nu heb ik een vraag over bovengenoemde versterker ik vind deze versterker erg mooi klinken echter vind ik het vermogen wat te weinig voor mijn speakers. Zou ik deze versterkers kunnen bridge ik ben inmiddels in het bezit van vier van deze versterkers ( de printen met de buisjes ) wat de voedingen betreft verwacht ik geen problemen die zijn namelijk erg zwaar.

Al vast bedank voor jullie antwoorden Gerard

Heb je wel een fasedraaier nodig bv https://www.circuitsonline.net/schakelingen/48/audio/fasedraaier.html

Maar niet elke versterker is hier geschikt voor ligt bv aan de demping en andere zaken waar audio specialisten hier wel meer van weten.

Door te bridgen stijgt de thd en belast je de versterker per kanaal zwaarder. De vraag is dus of het echt beter gaat klinken. Voor huiskamer gebruik heb je hooguit 5w continu nodig, dus veel minder dan de A25 nu levert.
Ik heb 'de A25 ook en op meerdere speakers aangesloten gehad maar nooit problemen gehad wat dat betreft. Is de A25 nog in goede staat, elco's in de voeding nog goed etc? Welke luidsprekers gebruik je, iets met laag rendement i.c.m. met een ongunstige impedantiekarakteristiek wellicht?

meer over car audio: www.12vhifi.nl
Henry S.

Moderator

Verdubbeling van het vermogen stelt ook weinig voor.

Idd is 2x 5W (met wat reserve, afhankelijk van de muziekstijl) met de juiste speakers voldoende in de huiskamer.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Heren als eerste bedankt voor jullie antwoorden.

Ik vind de geluidskwaliteit het belangrijkste en daar voldoet de A25 zeker aan en ja ik zou wat meer vermogen willen al is het alleen maar omdat ik mijn voorverterker een bryston bp6 regelmatig voor 3/4 open draai dan blijft het echter wel zuiver klinken maar voor mijn gevoel zou ik wat minder uit de voorversterker willen halen daarnaast staat deze voorversterker bekend om zijn hoge uitgang vermogen. De speakers die ik gebruik zijn oude cantons het type is ct100 het zijn heerlijke speakers met een rendement van 94, 8 db dus dat lijkt mij gevoelig genoeg nu is het wel zo dat de speakerkabels helaas erg lang moeten zijn 12 meter per stuk wel 4mm2 gebruikt. Zou bi ampen een optie zijn ?? De filters van de speakers zijn overigens wel gereviseerd.De speakers zijn overigens wel 4 ohm

Heren nog een vraag tijdens het testen van de tweede versterker hoor ik op 1 kanaal een brom terwijl er op het andere kanaal niets is waar te nemen het geluid is echter gewoon goed en de brom word ook nidt harder al ik het geluid harder zet ook zonder aansluiting van dd rand apparatuur blijfd de brom aanwezig dus het zit echt in de versterker heeft iemand een tip waar het in kan zitten. Al vast bedankt

Dan blijft er weinig anders over dan er aan te (laten) meten. Stuurt de Bryston wel genoeg uit (andere eindtrap al geprobeerd?) of is er misschien wat aan de A25 gemodificeerd aan de ingang, waardoor ie meer ingangsspanning nodig heeft dan normaal?

Je speakerkabels zijn met 4mm2 prima, biwiren helpt hier niks aan, heeft zoiezo geen zin.

Probeer ook wat interpunctie te gebruiken, dat leest makkelijker ;-)

meer over car audio: www.12vhifi.nl

Op 3 april 2019 20:33:07 schreef Henry S.:
Verdubbeling van het vermogen stelt ook weinig voor.

Idd is 2x 5W (met wat reserve, afhankelijk van de muziekstijl) met de juiste speakers voldoende in de huiskamer.

Zeker met een rendement van ruim 94 dB zou het dak er wel zo'n beetje af moeten gaan ja. Weten je buren al dat je overweegt het vermogen te verhogen?

Ik kwam de manual tegen: https://www.scribd.com/document/42827430/Audio-en-Techniek-B...versterker

Er wordt geen gain gegeven, maar met 25W en 300 mV ingangsgevoelgheid zou het moeten gaan, of de specificaties zijn erg ongebruikelijk gemeten. Ik denk niet dat u vermogen te kort komt, maar versterking.
Wat is de bron ?

Ik meen mij ook te herinneren dat de E88CC het niet zo leuk vindt als zijn kathode zo ver opgetilt wordt tov de gloeidraad, met lawaaiig lek tot gevolg. Maar ik heb mij hier nu niet in verdiept, allicht valt de daadwerkelijke spanning hier mee. Het schema is zo wel heel High-Zen ;)