plug acculader Gazelle Innergy

mijn acculader werkt prima maar de plug van de lader naar batterij is in tweeën gebroken.

ik kan op internet geen losse plug vinden, maar ik weet ook niet hoe zo'n plug heet.

kan iemand de juiste benaming geven? dan kan ik gericht zoeken.

het lijkt een 3 pins plug te zijn maar er zitten maar 2 draadjes aan.

Dat lijkt veel op een 3pens din-plug met bajonet vergrendeling.

Automotive engineer - www.easy-tech.nl
pa3gws

Golden Member

Als ik zo het plaatje van de accu zie lijkt het inderdaad 3 polig DIN te zijn.

Ik ben gestopt met roken nu mijn schakelingen nog.

die pluggen zijn rotzooi, zet er een setje xlr stekkers aan, die zijn veel degelijker. heb al vaker van die laders gehad waar de pennen in de lader gewoon eruit gedrukt waren of afgebroken.

waar rook was, werkt nu iets niet meer
Shiptronic

Overleden

Net een 2e hands Gazelle gekocht, alleen de lader mist. dat de connector brak ding was had ik al gezien, maar in een XLR schuil wel een ander gevaar waar ik bij mijn ouder achter kwam, die hebben laders met wel een XLR, gelukkig paste die niet, anders heb je grote kans op een aansluitfout (DC +/-, juiste spanning?)

Is er een standaard voor? de accu is 36V DC, de lader 48V , ik vermoed dus dat het laad gedeelte in de Accu zit. De accu begint minder te worden, kan je die cellen simpel zelf vervangen, en moet je de print onder spanning houden? gelijk misschien een mogelijkheid tot upgraden, Gazelle levert 4 smaken, Brons Zilver Goud en Platinum , afhankelijk van het aantal Ah . Ik vermoed meer/grotere cellen? . nu eerst opzoek naar een 48V DC voeding :)

PS, hier vond ik nog een betaalbare vervanger : https://www.fietsaccuwinkel.nl/product/oplader-gazelle-innergy/ , andere tips zijn welkom

[edit] Jammer dat de stroom er niet op staat, maar gezien het een fantoom voeding voor een microfoon is, zal het mA's zijn :( anders was dit misschien een leuk alternatief geweest : https://www.marktplaats.nl/a/computers-en-software/monitoren-en-beelds…

Ik voel meer voor zo iets : https://www.elektronicawereld.nl/categorie/voeding_omvormer_netvoeding… [edit] doorgehaald waarschijnlijk een chinees :( , dan maar dit voor iets meer dan een tientje :) https://www.amazon.de/Homelectric-Inc-Adapter-Konverter-Switch/dp/B07M… , en dan gelijk de connector vervangen , is dit een mooi alternatief ?:

https://www.baco-army-goods.nl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/n/e/neutrik-5-pins-connector-se.jpg

https://www.baco-army-goods.nl/neutrik-xlr-connector-set.html

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

de mini din plug female die ik op internet tegen kwam hebben het geleidesleufje nat aan de verkeerde kant zitten. gelukkig had de plaatselijk fietsenmaker een goede bui (meestal heeft hij die dus niet) en een plug in zijn afvalbak liggen. mocht ik zomaar gratis meenemen. zolang die het houd laat ik het zo even.

Beste Anneguus, weet jij nog op welke pin de plus en mi zaten van deze lader?

Ronald0 1981:

nee, dat weet ik niet meer en de fiets heb ik intussen niet meer dus ik kan het ook niet nagaan.

Vraag de oud model accu innergy van gazelle die geen balans mogelijkheid heeft van de cellen.
Is deze wel los te koppelen van de accu of werkt deze dan ook niet meer ?
Want wil wel eens weten wat er defect is aan de print

[Bericht gewijzigd door vraag1 op 30 maart 2021 17:54:44 (14%)]

Wegens het niet hebben van een aardige fietsenmaker, ben ik op zoek naar deze plug. Want de fietsenmaker verkocht mij een 48 volt 2 amp lader met XLR male.

En da past dus nie. Een female 3-polig din plug is het ook net niet omdat die pennetjes nét ff anders zijn.

Ik heb wel gegoogeld maar ik kan de losse plug niet vinden. Wel de losse stekker voor in de accu bij BOL, maar die zocht ik dus niet. Plus stukkie plastic met 3 metalen pinnetjes is dar 50 euro of zo............

Waar het moederbord het meeste rookt, loopt ook de meeste stroom!