47pfl7008

Hallo,
'
ik heb weer een probleem met een 47pfl7008. Het toestel met een QFU1.2E chasis hapert bij het opstarten.
Het toestel doet niets bij het indrukken van de standby toets op het toestel maar soms komt het Philips logo naar voren en doet hij hget gewoon. dit kan ooit een week goed gaan en dat in een keer start hij niet meer op. in dat geval gaat de rode led na een tijdje knipperen. met een tussen pose van zo'n 5 sec. 2x knipperen en dan na 5 sec weer. met een aantal keren proberen de stekker eruit te halen en dan weer terug komt hij meestal weer op.

wat zou dit kunnen zijn?, elco's in de voiding ? heeft iemand hier ervaring mee.

gr,
Pieter

maartenbakker

Golden Member

Klinkt als de bekende losse BGA op het mainboard door koelproblemen. Ik ken de knippercodes niet uit m'n hoofd, dus die zou je zelf even op moeten zoeken. Als je tijdens het knipperen het SDM testpunt aan massa legt, krijg je een meer gedetailleerde code.

[Bericht gewijzigd door maartenbakker op 14 mei 2019 12:01:53 (58%)]

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

ik krijg het toestel nu helemaal niet meer aan de gang. na een munuut of 2 a 3 gaat de standby led om de 4 a5 sec een keer knipperen. het heft nu geen zin om het SDM te gebruiken gezien dat er geen beeld is. gezien het verloop van de storing lijkt het me meer een Elco problem vanuit de voeding gezien het opstarten steeds moeizamer is gegaan. In het begin had ik de tv op een standby killer staan waardoor hij helemaal spanningsloos was, hiermee starte hij de laatste tijd moeilijk mee op , heb de sb killer er tussenuit gehaald en heft toen een tijdje weer problemloos opgestart. laatste weken werd ook dat steeds moeizamer waarbij hij nu helemaal niet meer opstart. Mijn ideee was dat dit wel heel erg klinkt naar een Elco problem in de voeding print. wat denken jollie hierover ?

maartenbakker

Golden Member

Geen reden om niet alsnog te zien wat de LED doet in SDM. Activeren door puntje aan massa te houden, afstandsbediening werkt natuurlijk niet.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Die toestellen zijn een ware ramp...

Ik heb ooit zelf zo'n QFU nieuw gekocht. Als je wist welke software versie het beste draaide zowel voor de QFU 1.1 als de 1.2 viel softwarematig de handel nogal mee.
Zoals elke smart-tv is die smart-tv beleving na enkele jaren waardeloos geworden, maar daar zijn oplossingen legio voor.

Nu ik eindelijk iemand gevonden heb die de "geweldige" Fusion chip kan reballen, hoop ik toch op meer blijvende succesverhalen.

Wegens hun zéér mooi beeld en in veel modellen best goed geluid, zijn ze bij ons op de zaak met massa's verkocht ten nadele van de Panasonics die toen liepen (we doen maar twee merken op de zaak)

Komen natuurlijk nu met de kilo binnen met de steeds weerkerende losse contacten aan de Fusion chip.
Buiten software en de losse contacten nog nooit iets anders mee gehad.

Een Full HD LCD met betere beeldkwaliteit dan de QFU is er volgens mij nooit geweest.

@Pjotter: meet even de spanningen die uit de voedingsmodule komen direct na stopcontact insteken. Als die er allemaal zijn (uit het hoofd: 3,3V; 5V en 12V), zal het in jouw geval 9/10 ook wel raak zijn. Ze krijgen het ooit wel allemaal met hun originele koelplaat.

[Bericht gewijzigd door Beeldbuisje op 25 mei 2019 21:09:44 (13%)]

Maar te frequent momenteel. Klanten ontevreden en er staan er (helaas) massa's bij de gemeentewerf. elke week staan er wel tussen de 3 en 10 stuks. mag niet meegenomen worden...

Ik heb de spanningen gemeten , deze zijn aanwezig bij het opstarten. Rest de vraag is zo'n mainboard met de fusion chip nog te repareren, 'reballen' zoals je het noemt?
ik zie op het internet dat er upgrade kits zijn ter vervanging van dit type mainboard 310432880961, 9dit is een nieuw board maar de vraag is werkt dat?? de prijs is behoorlijk hoog zag ik

maartenbakker

Golden Member

Die kits werken, reballen ook alleen dat laatste is nogal een specialisme. Reflowen is makkelijker en werkt meestal. Is iets minder specialistisch maar goed doen is alsnog lastig.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."