47pfl7008


Die toestellen zijn een ware ramp...

Ik heb ooit zelf zo'n QFU nieuw gekocht. Als je wist welke software versie het beste draaide zowel voor de QFU 1.1 als de 1.2 viel softwarematig de handel nogal mee.
Zoals elke smart-tv is die smart-tv beleving na enkele jaren waardeloos geworden, maar daar zijn oplossingen legio voor.

Nu ik eindelijk iemand gevonden heb die de "geweldige" Fusion chip kan reballen, hoop ik toch op meer blijvende succesverhalen.

Wegens hun zéér mooi beeld en in veel modellen best goed geluid, zijn ze bij ons op de zaak met massa's verkocht ten nadele van de Panasonics die toen liepen (we doen maar twee merken op de zaak)

Komen natuurlijk nu met de kilo binnen met de steeds weerkerende losse contacten aan de Fusion chip.
Buiten software en de losse contacten nog nooit iets anders mee gehad.

Een Full HD LCD met betere beeldkwaliteit dan de QFU is er volgens mij nooit geweest.

@Pjotter: meet even de spanningen die uit de voedingsmodule komen direct na stopcontact insteken. Als die er allemaal zijn (uit het hoofd: 3,3V; 5V en 12V), zal het in jouw geval 9/10 ook wel raak zijn. Ze krijgen het ooit wel allemaal met hun originele koelplaat.

[Bericht gewijzigd door Beeldbuisje op 25 mei 2019 21:09:44 (13%)]

Maar te frequent momenteel. Klanten ontevreden en er staan er (helaas) massa's bij de gemeentewerf. elke week staan er wel tussen de 3 en 10 stuks. mag niet meegenomen worden...

Ik heb de spanningen gemeten , deze zijn aanwezig bij het opstarten. Rest de vraag is zo'n mainboard met de fusion chip nog te repareren, 'reballen' zoals je het noemt?
ik zie op het internet dat er upgrade kits zijn ter vervanging van dit type mainboard 310432880961, 9dit is een nieuw board maar de vraag is werkt dat?? de prijs is behoorlijk hoog zag ik

maartenbakker

Special Member

Die kits werken, reballen ook alleen dat laatste is nogal een specialisme. Reflowen is makkelijker en werkt meestal. Is iets minder specialistisch maar goed doen is alsnog lastig.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

En wie heeft dat opgelost ? Ik heb hier eenzelfde toestel, met problemen.

Op 28 juni 2019 22:18:16 schreef BenI2C:
En wie heeft dat opgelost ? Ik heb hier eenzelfde toestel, met problemen.

Diagnose door beelbuisje.
Reball door poster ;-) .

[Bericht gewijzigd door Deusjevoo op 29 juni 2019 00:42:17 (62%)]

Sorry, foutje, wissen aub.

[Bericht gewijzigd door Deusjevoo op 28 juni 2019 23:36:01 (87%)]

Ik heb het hier ooit al neergezet, met die QFU’s had ik 50/50 kans dat ze na reflowen bleven werken. Twee toestellen staan heel kortbij: bij een goeie vriend en één bij mijn dochter op de slaapkamer.
Na reflow en extra koeling blijven ze het doen.

Ik ben altijd op zoek geweest naar een manier om die chips te reballen met loodsolduur teneinde ze veel duurzamer te maken dan origineel.
Deusjevoo heeft daar het goede materiaal voor. De bordjes die hij al gedaan heeft komen voorlopig niet terug.

Die QFU’s hebben 95 keer van de 100 altijd hetzelfde probleem: losse contacten aan die Fusion chip. Als je een manier vindt om die goed te reballen komt er infeite niets meer aan...
Ik ben benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen. Er gaan er mijn gedacht nog vele volgen :-)

maartenbakker

Special Member

Goed bezig!

Ik heb juist een QFU bij iemand neergezet met een niet gereflowd bord uit een slooptoestel (6600 speeluren) maar heb een gat geboord in de achterwand ter hoogte van de fusion chip en een kleine 6cm fan achterop geschroefd. Fan trekt 40mA op de 5V lijn en loopt heel stil. Tegen de tijd dat die terugkomt heb ik of zelf spullen of hoop ik een beroep op deusjevoo te mogen doen :)

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Op 29 juni 2019 23:13:31 schreef maartenbakker:
Goed bezig!

Ik heb juist een QFU bij iemand neergezet met een niet gereflowd bord uit een slooptoestel (6600 speeluren)

Dat aantal speeluren heeft er volgens mij weinig mee te maken. Twee voorbeelden:

1. De QFU2.1 van mijn schoonouders staat in het weekend vaak de ganse dag ingeschakeld. Ding is van 2012, de urenteller is zelfs al terug van 0 begonnen (wist niet dat dat kon) en die is nog nooit stuk geweest.

2. Ik heb zelf ooit een 55PFL8007 (QFU1.1)nieuw gekocht. Die had amper 3000 uren toen ie naar de slaapkamer verhuisd is. ‘S Winters is het in die kamer geen 15°C. Daar heeft hij een jaar gestaan en het was er ook mee gedaan. Alles bij elkaar geen 100 speeluren.

Ik heb het idee dat opwarmen, afkoelen, opwarmen, afkoelen,... er ook veel mee te maken heeft. In het geval van de schoonouders: tv gaat aan en zolang ze thuis zijn blijft ie ook aanstaan tot ze gaan slapen/weggaan.

maartenbakker

Special Member

Dat laatste klinkt eigenlijk heel logisch!

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Klopt. Te heet en opwarmen/afkoelen cycli zijn idd een oorzaak.
Zorgen voor extra koeling kan zeker geen kwaad en voorkomen of toch uitstellen.
Maar dan best wel vanaf of zo kort mogelijk na in gebruik nemen.

Als voorbeeld bv PS3 FAT, meerdere keren gehoord.
Jaren perfect gewerkt. Om toch maar een YLOD voorkomen preventief koelpasta vervangen zowel op als tussen de chip die en heat spreader. Blijft dan veel koeler.
En toch, na paar weken/maanden niet meer opstarten door GPU problemen en moeten alsnog reballed worden. Probleem was wrs al aanwezig en eens de soldeerballetjes contact biginnen verliezen...

opwarmen/afkoelen is altijd al een bekende geweest bij solderingen. zorgen dat de chip niet te heet wordt en dus het aantal cycli van koud naar warm veel hoger moet zijn voor het probleem begint helpt zeker.

ik heb ook weleens toestellen aan de gang gekregen door druk op het ic uit te oefenen, daardoor kwamen de rotte solderingen tegen elkaar en dat was genoeg. onder het ic een nok gemaakt, zodat print niet doorboog, en ic zelf met de kappen en opvulling op druk gezet.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Ik heb inmiddels nog wat rond gevraagd over dit type TV met dit type mainboard, veel problemene mee, allemaal gerelateerd aan de fusion chip.
er is een vervangend circuit beschikbaar op basis van een android system, gebasseerd op de nieuwe type TV's. ik heb dit bij CE-Repair gemeld waarbij ik uiteindelijk nog een coulance regeling heb aangeboden gekregen. Hierbij is het mainboard vervangen door een nieuwe android board. (dit was ook ivm dat het scherm 2 jaar geleden ook al vervangen was) Het blijft behoordelijk wat geld maar heb nu een Snelle besturing op mn TV inclusief nieuwe afstandbediening. Toestel is veel sneller dan met het oude mainboard.

Kwaliteit van het beeld was altijd al prima en nu zeker zo goed dan een nieuwe. + het voordeel van zelf APPs toevoegen en directe app voor Netflix

maartenbakker

Special Member

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

dit kost +/- 260 euries, , online bestellen en zelf inzetten en instellen kost dat +/- 320 euries en dat moet het oorspronkelijk board terug gestuurd worden

maartenbakker

Special Member

Dat valt me nog weer mee en is inderdaad nog wel verantwoord.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Ik heb er op die manier ook al enkelen gedaan, maar het android bord heeft wel enkele nadelen.

1. Geen omgevingslichtsensor meer
2. 3D lijkt nergens meer op (ondergetekende is hevige 3D fan :9~ )
3. Geen natural Motion meer.
4. Beeldkwaliteit is iets minder. Voor de kijkers van het één-programma “Blokken”: als je het raster van dat blokkenbord op beeld ziet, zijn de grijze blokjes origineel mooi egaal grijs. Het Android SSB maakt links en rechts van dat blokje een donkerder grijs lijntje.

Heb ooit precies dezelfde toestellen naast elkaar gezet. De ene met dat Android bord, de tweede origineel. Beiden op ongecodeerd DVB-C signaal en dat waren de bevindingen.

Toegegeven: Android bordje is softwarematig wel interessanter.

Hallo een vraagje aan deusjevoo reballen van bga chips doet u enke pilips of ook samsung en lg

@maxtv Alles met ballen ;-) .
Als er tenminste een sjabloon voor is of een bestaand kan aagepast worden.

[Bericht gewijzigd door Deusjevoo op 9 augustus 2019 18:37:29 (48%)]

RK76

Golden Member

De kwaliteit van de kale print valt me wel erg tegen.
Ik reflow / plaats / vervang wel vaker BGA's, maar deze Philips printen trekken behoorlijk krom vergeleken met andere boards.

Deusjevoo, mag ik vragen wat voor BGA repair je gebruikt? :)