Beginnen met techniek leren

Heb je LinkedIn en je FB zitten kijken. Je bent een ondernemend tiepje, bravo. Ik moet denken aan een vrouw die destijds in Eindhoven gestudeerd heeft, op haar LinkedIn heet die studie Chemical Ecology. Werkt nu bij buitenlandse zaken en doet iets héél anders.
Je kennis verbreden is heel goed.

Dan zul je vast ook gezien hebben dat ik heel graag dierenarts wil worden. Maar ik begin een beetje in een existentiële crisis te komen omdat ik dus natuurkunde/scheikunde echt heel leuk vind. Maarja, dierenarts ook en dat is wel iets dat ik al heel mijn leven wil. Wellicht dat ik het kan combineren door te specialiseren in protheses (misschien wel robotisch) of apparaten speciaal voor in de geneeskunde. Wie weet :p

Dierenartsenij is een beroep waarvan heel velen dromen, het lijkt me moeilijk er een inkomen uit op te bouwen. Hier in Vlaanderen heb ik er al menigeen haar tanden op weten kapotbijten, soms tot en met stevige persoonlijke problemen.

Dan zullen je professionele kansen aardig wat beter liggen in de techniek, en die spreekt toch ook wel aan, blijkbaar.

hoe beter de vraag geschreven, zoveel te meer kans op goed antwoord

Dat klopt, ik ben me er ook zeker van bewust dat het geen winstgevend beroep is. Ik heb er goed over nagedacht en toen echt nog heel jong was dacht ik dat dat het enige beroep zou zijn dat ik mijn hele leven kon volhouden, zonder het saai te gaan vinden. Ik raak namelijk best snel uitgekeken op een baantje, weet ik uit ervaring, en al helemaal als het te routinematig is of te eenzijdig.

Daarnaast wil ik dan ook niet de doodnormale dierenarts worden, wel echt een gespecialiseerde. Mijn eerste gedachten daarover gingen uit naar vogels en reptielen, omdat er daar niet heel veel van zijn.

Op 14 mei 2019 22:30:41 schreef Naomihintum:
Dat klopt, ik ben me er ook zeker van bewust dat het geen winstgevend beroep is.

Dat zou nog best eens mee kunnen vallen. Ik heb een zwager die dierenarts is geweest (inmiddels gepensioneerd) en ik heb niet de indruk dat hij armlastig is. Integendeel, financieel gaat het hem goed. Wel apart dat hij ook gespecialiseerd was in vogels.