Installatie automaat slaat uit met vermogen

Bestaande groepenkast met porseleinen koppen en een aardlek.3 groepen met aardlek
1 keukengroep,1 wasmachinegroep

Bijgeplaatst 1 installatie automaat.
Zodra er vermogen wordt gevraagd van deze bijgeplaatste groep gaat de aardlek eruit.

Als ik dezelfde vermogen op een oude bestaande groep aansluit geen probleem
Lees vermogen een stofzuiger .

Iemand een idee waarvoor de installatie automaat ( ook vervangen door een andere automaat ) de aardlek eruit laat gaan ?

Groeten Peter

is dit meteen ontstaan toen deze groep is bijgemaakt? want het klinkt alsof de voeding van die groep niet geheel van achter de aardlek komt, dus bijv wel de fase achter de aardlek maar de nul van voor de aardlek. dan gaat ie bij belasting er meteen uit.

anders post maar eens een foto van de kast, de fout zal wrs wel te zien zijn.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Wat testman zegt.

Een vraag die daarbij ook relevant kan zijn: is alles aan bedrading achter die nieuwe automaat nieuw aangelegd, of gaat het om bestaande leidingen?

If you want to succeed, double your failure rate.

Klinkt als eveneens oude bedrading en dito leidingen.
Wat zit er nu in de muren?

Dat kump er noe van....

het klinkt als een oud bakkelieten kastje met 3 groepen achter aardlek, met nog 2 groepen zonder aardlek. miss is de nieuwe groep daar voor de helft vanaf getakt, en voor de andere helft vanaf de aardlek. als er een nul aan aarde hing ergens ( rotte stoffen draad bijv ) dan zou gezien de last op de aardlek van de andere groepen die er wel eerder uitgaan. draai je op de automaat afgaand bruin en blauw om, dan zou de aardlek er meteen uitgaan, zo niet en gaat deze pas weer eruit met last op die nieuwe groep is het echt de voeding van de automaat die verkeerd zit.

hoewel een foto wel zou helpen in deze.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Een ieder bedankt voor alle positieve berichten. Ik had de nul voor de aardlek aangesloten. Nu de nul achter de aardlek en de groep werkt.