Miele W3203 warmt water niet meer op

Ik heb een Miele W3203 wasmachine staan waarvan het water niet meer warm wordt. Ik heb vandaag het warmte element al vervangen maar helaas zonder resultaat. Het 90 graden programma blijft gewoon koud. Nu is er over dit type wasmachine niet bijster veel te vinden op internet dus benader ik mijn vrienden van Tweakers.

Dat warmte element laat ik zitten. Kan nooit kwaad om dat te vervangen. Kan ik er nu bijna vanuit gaan dat de ntc voeler kapot is? Of zijn er meer dingen die ik over het hoofd zie die niet werken.

Bij een normaal programma op 30 graden blijft hij op een gegeven moment hangen op een bepaald moment in het programma. Het water hoort dan warm te zijn maar is dan koud. Verder functioneert de wasmachine gewoon

het relais op de print is wel goed? ofwel krijgt de spoel stuurspanning, zo ja moet het relais het element ook aansturen. krijgt de spoel geen spanning, dan kan de ntc ook stuk zijn idd. heb je die al eens gemeten? waarden voor die ntc in die machine zijn wel bekend.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Als machine foutloos door zijn programma draait,is het zeer goed mogelijk dat de NTC defect is. De verwarming word aangestuurd met een zwaar extern relais, controleer deze of er 12 of 5V op komt.

Ik ben iets verder denk ik. Ik heb de NTC uit de wasmachine gehaald en aan de multimeter gelegd. Koud geeft deze de volgende waarde.

https://i.imgur.com/3Z7Iad0.jpg

In een glas met warm water geeft die de volgende waarde.

https://i.imgur.com/SwypLe2.jpg

Ik kan er nu denk ik wel vanuit gaan dat de NTC sensor niet stuk is aangezien deze zijn waardes nog gewoon doorgeeft toch?

NTC was binnen en heb ik vervangen. Wasmachine weer dichtgemaakt en nog steeds blijft het water koud. Vastberaden dit zelf op te lossen maar ben op dit moment even het spoor bijster. Relais vervangen of is iets anders?

Programma draait tot het moment van verwarmen van water. dan blijft het aantal minuten staan en gebeurt er niets meer. Programma wordt ook niet afgemaakt.

Gewist. Slecht gelezen

[Bericht gewijzigd door cj-tronics op 24 juni 2019 17:22:01 (91%)]

Er is spanning zonder stroom maar geen stroom zonder spanning

Meet je spanning op de spoel van het relais, dat het verwarmingselement schakelt tijdens het moment dat de machine moet opwarmen? (dc spanning)
Krijg je een foutmelding?
Welke hoofdprint zit er in je machine (foto's print, relais)?

Schema van de machine?

[Bericht gewijzigd door fabrice op 24 juni 2019 19:38:17 (14%)]

Fabrice Verhamme

Hoi Fabrice,

Bedankt voor je antwoord.

bijgevoegd het schema. Het relais is een MIELE RELAIS 0419.01.5803 12V 2S - 5870220. Ik ga even uitvinden hoe ik de relais moet meten en dan meld ik mij terug. Dit nog nooit eerder gedaan maar nooit te oud om te leren ;)

Hoofdprint heb ik werkelijk geen idee van en dat antwoord moet ik je schuldig blijven. Wellicht dat je dat adv het schema kan zien? Anders ga ik morgen m'n vriend google raadplegen.

https://i.imgur.com/4UHkevH.jpg

https://i.imgur.com/tqVT4cs.jpg

En een terugkoppeling. Uiteindelijk bleek het het relais te zijn.

Gisteren na het NTC en verwarmingselement een relais besteld. Die was net binnen en gemonteerd. En hop! Het ruitje is lekker warm tijdens het wassen! Nu de was weg werken

Goed dat de machine terug werkt.
Spoel relais onderbroken, verbrand?
Een 12v DC relais schrack

[Bericht gewijzigd door fabrice op 25 juni 2019 19:45:02 (17%)]

Fabrice Verhamme

Is niet een alledaags probleem, kan je het relais eens nameten op de spoel of openen naar de contacten kijken??