3 Fase, 220, geen neuter en verlichting?

Op 28 juni 2019 07:25:43 schreef rew:

Bij nader inzien: ik zie nu dat er 3 van die kookgroep dingen op de foto staan. Ik had eerst alleen naar dat ding links gekeken.

Herbert hierboven lijkt te denken dat die getoonde 5 aderige kabel ergens mee te maken heeft. Technisch gezien kan je daar inderdaad twee groepen 230V over transporteren.

Is geen kwestie van "lijken te denken" maar, wanneer je gewoon de OP leest en de wat latere foto post bekijkt, slechts een bevestiging van wat TS daarin heeft vermeld nl. dat deze kabel voorheen voor de verlichting werd gebruikt, van de bovenkant van de rechter automaten was verwijderd, waarvan hij later niet meer wist hoe deze had gezeten en op de tweede foto als een soort bewijs, 5 adertjes hulpeloos in de lucht houdt. Hij wil die kabel graag weer aansluiten, zodat het licht bij hem terugkomt........

Ondertussen gewoon de korte "pijn" genomen want bij het uit tekenen van het schema was het wirwar van je welste aan het worden en was het eerlijk gezegd beu om op deze manier te werken.

Alles los gesleurd binnen in oude werk plaats, en proper overal nieuwe draad & aansluitingen aan het hangen. hertakt l1/2 2/3 etc om fasen te groupen zoals het hoort, en ondertussen terug op een ietswat normale manier lampen e.d terug aan gesloten zodat ik 's avonds verder kan buizen leggen en dergelijke.

kwestie van iets proper te hebben.