Miele W4146 schokdempers vervangen

[sarcasme on]
Als ik de reclame mag geloven wast een nieuwe wasmachine witter dan wit met minder energie en minder CO2. Tijd dus om elke 5 jaar een nieuwe frisse milieuvriendelijkere wasmachine te kopen. Dat is beter dan een 25 jaar oude milieuvervuilende ozongaten producerende Miele.
[sarcasme off]
Toen waren de Mieles nog goed.

Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl

We hebben het minimum qua verbruik allang gehad, want nog even en je wasgoed wordt niet eens meer nat.

Elke 5 jaar een nieuwe omdat we dan beter voor het milieu zouden zijn, geloof ik niks van. Daarom zeker ook elke 2 jaar een nieuwe auto ;)

IDD. Hier nu een Bosch koelkast in de reparatie, a++ en je raad het al:Defect...7 jaar oud???

Verse thermostaat erin en hij doet het weer. Kost maar een paar tientjes.
Of is het gas weg?

Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl
Hoeben

Golden Member

Op 2 juli 2019 23:13:13 schreef BVZ:
[...]
Jij zou serieus nog steeds een TV willen hebben met alleen een coax ingang, en wellicht CVBS en scart?

Ik niet hoor.

Wat heb je bv aan een 15 jaar geleden tegen een hoge prijs (want Miele) aangeschafte condensdroger die nog 15 jaar meegaat? Doe mij maar een low-cost warmtepompdroger. Kan hij na 7 jaar vervangen worden door een next-generation model. Idem met TV's. Ik heb liever een Samsung die na 5 jaar vervangen moet worden, dan een model wat 2x duurder is en 10 jaar mee moet gaan.

Het punt is dat de kwaliteit goed was en het lang meeging. Juist dat is goed voor het milieu.

geen thermostaat Ohm pi, koelt eerste uren OK, daarna verandert geluid compressor en koelt niet meer.Hoogstwaarschijnlijk defecte compressor, maar een capillair die dichtvriest kan ook

Zet die koelkast maar eens op de kop een paar uurtjes en dan weer op zijn voetjes... of schud er eens flink mee en dan even weer paar uurtjes tot rust laten komen. Kan wonderen doen.... Deden me ouders wel eens met een vrieskist die ook deze kuren had en nu nog werkt. Over de duurzaamheid van nieuwe spullen ben ik soms echt ontevreden, het wordt soms op de grens gemaakt van kwaliteit en levensduur en zo dat het net soms na de garantie kapot gaat... vooral dingen als smartphones en tv;s ... je kan het al niet meer goed openmaken en als je het niet goed doet breekt zeker een en ander af of kapot... En ja als ieder mens/gezin om de vijf jaar een nieuwe wasmachine nodig hebt, tv, koelkast, radio auto enz. dan zijn we als mensheid niet echt goed bezig met het co2 probleem en ons leefmilieu.... al die spullen gaan ook nog eens vaak naar 3e wereld landen waar kinderen op vuurtje de printen slopen met alle giftige gevolgen vandien... alleen daarom moeten en betere duurzame producten komen die ook te repareren blijven, of upgradable (zoals je vroeger je pc kast kon upgraden met meer geheugen e.d.) , waarom geen universele meer uniforme eisen stellen, zoals meer universele voedingen maken of omhuizingen voor apparaten , met makkelijk te vervangen onderdelen, voor led strips , klik/schuifsystemen voor printen e.d. Als we dat niet doen creeren we alleen maar een gigantische afvalberg met troep waarin volgende generaties niet meer kunnen leven denk ik.... en de dieren en planten zijn er nu al de dupe van van onze welvaartsdriften (om mmaar de laatse Xphone te hebben of STuped tv met ovaal scherm ). Kijk naar de grotere schermen tv's de specs blijven vaak jarenlang hetzelfde qua resolutie maar wel komen er steeds meer series met subdlettercodes uit die niet meer uitwisselbaar zijn en al breken als je tegenaanloopt... omdat er geen beschermende rand meer omheenzit.. en omdat WIJ door de reclame gestuurd worden om te vervangen en 'BIJ"te blijven....

*hier heb ik geen app voor nodig

Helaas, compressor is defect. Ander 2dehandsje ondergezet en loopt weer als een neut! Als compressor warm is, werkt membraam niet meer/ sluit niet

Ultieme ironie: een 800-serie Miele die ik gisteren op de stort gevonden heb had pas na 26 jaar rotte schokdempers, frictiedemper troep, dat wel.

Heeft een MRT34 in z'n linkerzak!

Wat zeur je nou over troep AWDebiel?? Een paar schokbrekers kosten een scheet en drie knikkers, gaan gemiddeld 10 jaar mee. Vervangen met twee vingers in je neus. Wat is het probleem??

Op 20 juli 2019 18:51:25 schreef smd:
Wat zeur je nou over troep AWDebiel?? Een paar schokbrekers kosten een scheet en drie knikkers, gaan gemiddeld 10 jaar mee. Vervangen met twee vingers in je neus. Wat is het probleem??

Dat een machine van 26 jaar oud, met dezelfde type schokdempers, langer gedaan heeft dan een van 11 jaar oud.

Je hebt meel wbt het reviseren trouwens.

EDIT: setje dempers gevonden, morgen dempers in de 4146 vervangen.

Heeft een MRT34 in z'n linkerzak!