Voeding PM3231 defect

Ik kreeg een PM3231 (Philips 10Mhz double beam0) waarvan de voeding niet werkt. In eerste instantie leek de spanning te hoog, daarna sneuvlede het geheel voordat ik er goed en wel aan had kunnen meten. Bij nadere inspectie TS803, 804, 806 (regelcircuit lineaire voeding) en TS807, 808 (BDY11, schakelende voeding) defect en vervangen. Daarna kon ik de -16V (uitgang lineaire voeding) weer netjes instellen. de BDY11 heb ik vervangen door 2N3055.
De schakelende voeding wil niet werken, ook niet als ik alle belasting (incl. HS) weg neem door de diodes los te maken.
Trafo T802 heb ik gecontroleerd door er een 50kHz sinus op te zetten en gemeten resultaatspanningen op andere windingen te vergelijken met de wikkeltabel van de trafo.

Heeft iemand suggesties?

Ha gertjanrhe,

Je heb neem ik aan een BDY11 vervangen dan zou je de andere ook kunnen vervangen voor een 2N3055 eigenlijk moeten deze geselecteerd worden.

Groet,
Henk.

Everything should be as simple as possible, but not simpler.

dit klinkt als een philips scope die ik ook ooit heb gehad, die kreeg ik al met 2 blauw aangelopen to3 torren en missende HF trafo in de voeding. die torren waren overleden door de trafo welke fijnsluiting had zei men toen.

was een losse module met 2 gesoldeerde ijzeren voetjes voor de to3..

zeker gezien de leeftijd zou ik elco's die gaar zijn als verdachte aanwijzen, men had toen nog geen low esr elco's dus philips gebruikte gewone elco's die het nog lang uithielden ivm de lagere HF schakelfrequenties en fysiek grote bouwvormen.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Hoi Henk,
dank voor je reactie. Ik heb beide BDY's vervangen door 2N3055. Ik heb de hFE gemeten omdat deze bij de 3055 een grote tolerantieband heeft. Dat deed ik om te kijken of de hFE voldoende was om een BDY11 te vervangen. Ik selecteerde niet op gelijke hFE.
Waarop moeten ze geselecteerd worden, gelijkheid of een bepaaalde hFE?
En heb je idee waarom het ontwerp in dit opzicht kritisch gemaakt is?

@ testman: de elco's heb ik allemaal ontkoppeld gehad door de diodes los te maken.

Ik heb hem nog steeds niet aan de praat, beide 3055's worden warm en wellicht na een tijdje (te) heet, maar dat wacht ik niet af.

[Bericht gewijzigd door gertjanrhe op 17 juli 2019 09:39:22 (12%)]