Batterij problemen

ik zou weer een originele platte batterij steken en niet gaan foefelen.
immers met zo een platte 4,5V batterij kan je de tablet ook niet opladen en mogelijks start die ook gewoon niet. het moederbord houd waarschijnlijk bij hoe vol de accu is en zal gewoon niet starten.

als je zo een type accu niet vind, kan je een gelijkaardige accu nemen met ongeveer die afmetingen of iets kleiner. ik hoop nu wel dat je het printje met de connector behouden hebt van de originele accu

ik heb deze gevonden, maar is 3,5mm dik, maar slechts 2000mAh. dus ofwel klopt de afmeting niet ofwel klopt de capaciteit niet
https://www.aliexpress.com/item/32828553426.html

ben je heel zeker van de originele afmetingen? een standaard tablet afmeting is bv 8cmx7cmx35mm en heeft 3000mAh (oa ook gebruikt in macbooks) en die heeft als nummer 357080.
kost iets van 10€
https://www.dhgate.com/product/3-7v-3000-mah-polymer-lithium-battery-lipo/407763125.html

jouw maat 356591 zou eerder een 6,5cmx9,1cm acc zijn

ik hou van werken ..., ik kan er uren naar kijken

Halo fcapri die afmeting die u aanduide kan wel kloppen ik heb wel brut
gemeten maar de Foto die ik u laten zien heb die kloppen wel , ik heb het printje dat aan de defekte cel met connector er af gedaan zo slim was ik wel
en ik heb ook twee cellen besteld op deze site die u aanduide zie hier bij

als ik nu twee celle van 1500ma in parralel zet krijg ik dan 3000ma?

ja, maar je moet ze er fysiek ook inkrijgen

ik hou van werken ..., ik kan er uren naar kijken

wat bedoet u met fysiek ook inkrijgen , ik hat gedacht als die twee cellen een gelijkwaardige stroom hebben en men zet die in parralel dan verdubbelt die stroom toch en de spanning blijft gelijk is dat niet zo?
Wat ik ook nog wilde zeggen ik ben heel tevreden dat men geholpen wordt op hier op dit Forum hartelijk dank hiervoor.
Gr

[Bericht gewijzigd door Rapperder op zaterdag 27 juli 2019 12:58:00 (22%)

Halo graag had ik geweten dat het geen problemen geeft als ik die cellen van 4000ma die ik nu besteld heb die verhoging van stroom problemen kan veroorzaken omdat de defekte cel maar 3000ma was?
Rapperder

maartenbakker

Golden Member

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

duren die cellen van 4000ma dan ook langer wanneer die helemaal ontladen is?
ik heb vroeger dat kunnen berekenen maar nu weet ik dat niet meer.
Gr
Rapperder

Het zou zomaar kunnen dat die 4000 batterij het 4/3 of 1,33 keer langer doet als die 3000 batterij. ;)

@Ex-fietser is het dan niet mogelijk een batterij van 4000ma te berekenen tot wanneer die ontladen is Voorbeeld ik gebruik een nieuwe cel van 3.7V 4000ma om 9uur hoelang kan die mee gaan tot zij ontladen is , die van 3000ma die ging maar 15min mede en dan moest men die terug herladen is dat normaal?

die oude accu zal versleten zijn. toen die nieuw was, gaf die misschien 3000mAh maar naarmate ze ouder word (en meer opgeladen en ontladen is) verliest die aan capaciteit. die had misschien nog 300mAh over.

het er fysiek in krijgen: hiermee bedoel ik dat je wel een grotere accu kan kopen, je moet ze ook nog in het toestel kunnen steken. als die te groot is, kan ze er niet in

ik hou van werken ..., ik kan er uren naar kijken

dat is geen probleem plaats genoeg.