Vlakke superultrawide monitor gezocht.


KGE

Golden Member

Op 25 juli 2019 20:25:23 schreef Danny G:
[...]

Het programma moet je vanzelfsprekend kunnen blijven gebruiken (het gaat om eenzelfde gebruiker, ik dus). Toch het dient te werken in beide richtingen mon 1 <=> mon 2.
Wat betreft toetsenbord en muis kan ik gewoon beroep doen op software om van de ene naar de andere monitor over te gaan (sharemouse bijvb).

Dan kan het gewoon met 1 PC, twee of evt. zelfs meer monitoren tegen elkaar en twee muizen en toetsenborden.

Ik vind het allemaal wat complex bedacht.

Een PC met software van 10 miljoen kan nog steeds internetradio en wat mp3 doen. Desnoods door een account met zeer weinig rechten. (User account switchen gaat zeer snel tegenwoordig). Of zoals genoemd met (seamless) remote desktop.

Volgens mij heeft die manager het meer over het hebben van een backup. Ja natuurlijk en dat doe je met een NAS met versiebackup op bestanden.

Verder heb je ook mogelijkheden met vivirtualisatie e.d.

Als ik nog wat mag opperen: zorg dat je twee van die 'dure pcs' hebt. Ik hoop dat het voordelig kan met de licentie, maar niks lijkt me zo vervelend dan een haperende PC terwijl je die nodig hebt voor je studiowerk, geen backup, NAS of 'vrouw-pc' helpt tegen een vastgelopen koeling of schijf.

Op 24 juli 2019 16:00:22 schreef Danny G:
Ik ben namelijk op zoek naar een zogenaamde super ultrawide monitor, beeldverhouding 32:9, ook wel stretched monitor genoemd. Schermdiagonaal ongeveer een 40''. Verder zou deze minimaal 2 videoingangen dienen te hebben (vga,hdmi,displayport) zodat ik 2 computers kan aansluiten. De monitor is niet voor te gamen maar zou gebruikt worden in een geluidsstudio. Maar nu komt het moeilijkste want vinden doe ik ze wel maar het zou een vlakke (flat) monitor dienen te zijn en hier moet ik dan persoonlijk afhaken. Gezocht,gezocht en nog gezocht maar niks te vinden.

Iemand die me een tip kan geven waar ik ze mogelijks vinden kan ?

Even terug naar de oorspronkelijke vraag.

Ik kwam vanochtend op Marktplaats bij de nieuwe advertenties ineens deze 2e hands Samsung 49" tegen:
https://www.marktplaats.nl/a/computers-en-software/monitoren-en-beelds…
Het is wel een curved type, bedoeld voor 4K gaming en het is ook nog eens een tamelijk dure monitor. Maar dat schijnt allemaal bij dit soort beeldschermen te horen. Misschien kan de TS hier iets mee?

Disclaimer: de advertentie is niet van mij, en ik ken de adverteerder ook niet. Heb zelf ook geen ervaring met dit type monitoren.

BTW: 2 of 3 stuks Samsung 245B 24" 16:10 monitoren naast elkaar in portrait mode gebruiken lijkt mij persoonlijk praktisch en financieel een heel stuk haalbaarder. Die beeldschermen hebben een prima beeldkwaliteit en er staan er volop gebruikt te koop. Enige nadeel is dat je vanwege de rand van de behuizing geen naadloze overgang van het ene beeldscherm naar het andere hebt. En je moet uiteraard een videokaart met evenzoveel video uitgangen in je PC hebben.

re-atari

Het idee om "remote destop" te gebruiken is een goed tip. Die moet ik in gedachten houden.

Het is onderhand wel duidelijk aan het worden dat een plat (flat) scherm met die beeldverhouding en van die grootte (40'') dus niet zal bestaan.

Wat het idee van de NAS betreft : de 2de PC moet ook enkele programma's kunnen draaien zoals in mijn vorige verhaal vertelt (DJ software, mp3 bestanden afspelen,
internetradio,...) en met een NAS lijkt me dit onmogelijk.

Een synology NAS komt met veel extra software, zoals een mediaserver voor allerhande audio en videofiles...

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard en software ontwikkeling: www.arcovox.com
Sine

Moderator

Op 26 juli 2019 15:14:28 schreef Danny G:
Het idee om "remote destop" te gebruiken is een goed tip. Die moet ik in gedachten houden.

Ik heb hier ook een fileserver 'headless' draaien.

Als je er echt een NAS van maakt, dus opslag, niet zozeer database. dan kun je ook een open NAS software er op draaien, die heeft zijn config ook gewoon via een webinterface.

https://www.freenas.org/ bijvoorbeeld.

Nou, net deze software onder ogen gekregen :

https://www.actualtools.com/multiplemonitors/ en deze :

https://www.actualtools.com/virtualdesktops/

Nog niet verder bekeken maar mijn eerste indruk is dat dit wel eens een mogelijke oplossing kan worden.

[Bericht gewijzigd door Danny G op 26 juli 2019 17:06:47 (42%)]

Waarom zou je dat precies doen? Het lost jouw probleem van 2 computers op 2 monitoren waarvan je de inhoud van die 2 computers over die 2 monitoren naadloos heen en weer wilt slepen, NIET op.

Die software doet alleen maar wat menig computer al uit zichzelf kan: 2 monitoren op 1 PC aansturen. Het enige is dat er een extra programma draait dat het (hopelijk) makkelijker maakt bepaalde zaken te regelen.

Bij mijn LG kreeg ik ook zo'n programma, maar dat heb ik er na 4 dagen al weer afgegooid: het programma ging na installatie elke dag een nieuwe update binnenhengelen, zogenoemd om de gebruikservaring te verbeteren. Omdat het programma prima werkte, werd dat me te dol. Dus schaal ik de boel nu met de hand. Iets meer werk, maar zonder updategezeur.

http://www.m-voorloop.nl --- Ik? Welnee! Ik zit nog lang niet achter de germaniums.

Ik gebruik zelf 3 monitoren naast elkaar, meestal met programma's (Webbrowser - AutoCad - Fusion 360 - Outlook - Excel - Notepad++) die op dezelfde PC mogen draaien. Maar soms heb ik een extra PC nodig om iets te testen dat ik niet op mijn hoofd-pc wil hebben. Dan maak ik een virtuele machine aan en start die en zet hem dan op het meest rechtse scherm maximized. Op mijn toch al niet meer de allernieuwste i7 kan ik dit makkelijk doen zonder dat dit merkbaar is aan snelheid voor mijn andere werkzaamheden.

Ik zie ook niet in hoe die Actualtools zou doen wat je wilt...
Neem dan liever Remote Desktop, gratis en kan ongeveer hetzelfde...

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard en software ontwikkeling: www.arcovox.com

Op 26 juli 2019 17:35:05 schreef weardguy:
Waarom zou je dat precies doen? Het lost jouw probleem van 2 computers op 2 monitoren waarvan je de inhoud van die 2 computers over die 2 monitoren naadloos heen en weer wilt slepen, NIET op.

Nou, ik had software net gevonden toch het is ondertussen ook al duidelijk dat deze van geen nut is. Dis kunnen we dus gelijk afvoeren.

Op 26 juli 2019 18:26:18 schreef Dratsabylgu:
Ik gebruik zelf 3 monitoren naast elkaar. Maar soms heb ik een extra PC nodig om iets te testen dat ik niet op mijn hoofd-pc wil hebben. Dan maak ik een virtuele machine aan en start die en zet hem dan op het meest rechtse scherm maximized.

Nou, je idee om een virtuele machine te gebruiken is ook helemaal niet slecht Dratsabylgu !

Even wat gezocht op dat principe van "remote desktop" om zo te werk te gaan.

Met software zoals bijvoorbeeld "Teamviewer", "Remote PC", enz ..., zie ook o.a. hier : https://www.softwaretestinghelp.com/remote-desktop-software/ zou ik al een heel eind verder geraken.

Dan is het basis idee dus het volgende : 1 "client PC" waarop 2 monitoren aangesloten zijn (dat zou geen enkel probleem mogen zijn) en één "remote PC" zonder monitor (als dat lukken gaat). Op de 1de monitor kan ik dan de client PC plaatsen en op de 2de monitor de remote PC. Zodoende kan ik dus beide PC's besturen vanop één plaats (één PC) en beschik dan toch over een monitor voor elke PC.

Ik ga er hier dan wel van uit dat de remote PC geen monitor nodig heeft (zolang alles goed gaat) anders komt er nog een 3de monitor bij die ik eigenlijk niet nodig ga hebben.

Zit mijn manier van denken wat juist of zie ik hier weer wat over het hoofd ?

KGE

Golden Member

Heb je ook al eens gedacht aan virtuele machines op 1 enkele PC ?

Met software zoals bijvoorbeeld "Teamviewer", "Remote PC", enz ...

Als het Windows is heb je Remote Desktop er toch al bij? (MSTSC.EXE)
Teamviewer heb ik een tijdje terug noodgedwongen (omdat de klant het wilde) moeten gebruiken, maar ik kan er niet enthousiast over worden... ;)

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard en software ontwikkeling: www.arcovox.com
Sine

Moderator

Remote desktop werkt eigenlijk prima, ik weet niet wat je op die tweede machine allemaal wilt doen, maar normaal hoef je direct op de file/data server überhaupt niet te zijn.

Shiptronic

Golden Member

Op 27 juli 2019 18:53:03 schreef Arco:
[...]
Als het Windows is heb je Remote Desktop er toch al bij? (MSTSC.EXE)
Teamviewer heb ik een tijdje terug noodgedwongen (omdat de klant het wilde) moeten gebruiken, maar ik kan er niet enthousiast over worden... ;)

Bij Home niet ! je moet Pro of Ultimate hebben, bij server lijkt her me normaal, is vind het geweldig, gewoon remate achter je eigen PC zitten, waar en met wat je ook inlogt.

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

Nou, er staat me dus nog wat uitzoek en uittest werk te wachten. Veel mogelijkheden en opties zie langskomen.

Met hierbij dank voor al de info en het meedenken.

teamvieuwerwerkt wel goed, maar dan is de pro versie nodig. dan kun je er wat meer mee.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Een PC hoeft geen scherm te hebben als je Windows en een remote software hebt geïnstalleerd. Je aanpak kan werken.

Als je nog geen software voor remote hebt kijk dan naar (Real/Tiger/Ultra)VNC. Dit is gratis. Teamviewer is ook gratis maar commercieel en mogelijk minder efficiënt dan VNC en je moet ze vertrouwen niks geks te doen met je PC, zij hebben immers je inlogcodes.

Je kan zelfs enkele windows (bijvoorbeeld de browser) vsn remote pakken zonder heel de desktop remote te hebben.

[Bericht gewijzigd door K7Jz op 29 juli 2019 08:16:25 (13%)]

Ter info voor zij die dit topic wat gevolgd hebben :

Net deze monitor gevonden, een DELL : U4919DW.

https://www.dell.com/nl-be/shop/dell-ultrasharp-49-gebogen-m...ccessoires

Zeer kleine kromming en geschikt voor 2 PC's. Zo, weer een stap verder.

Nog dank.

Shiptronic

Golden Member

geschikt voor 2 PS's, maar kan je dan applicaties zelf over het hele scherm plaatsen?( ik vermoed 2 bureaubladen naast elkaar , en dat het dan op houd)

[Bericht gewijzigd door Shiptronic op 31 juli 2019 22:24:11 (28%)]

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

ik snap de issue nog steeds niet zo.

je hebt advies ingewonnen, waaruit blijkt dat 2 pc's handig is. ik denk dat KJ7Z het aan het rechte eind heeft. 2 PC's die identiek zijn, en vanaf een 3e netwerkwerkschijf kunnen werken. de netwerk schijf is dan een server of NAS, maar niet de backup PC. in jouw situatie is er geen backup PC, beide hebben andere functies. je kunt dit beter met een KVM switch of remote dekstop oplossen. vergeet niet dat remote desktop ook slijtage aan jouw eigen PC betekent, ook al staat hij niets te doen, draaien ventilatoren etc, ook al toont hij beeld van de 'vrouw-pc'

sowieso begrijp ik die 2e pc niet helemaal goed.
wil zij ook werken met audio? kan zij gebruik maken van een laptop, tablet, chromebook o.i.d? of heeft zij bepaalde elementen nodig van jouw systeem? (bibliotheek, speakers, zitplek?)

momenteel lijkt mij een laptop bij de lokale computerboer goedkoper als wat je nu van plan bent. het voordeel hiervan is dat je tegelijk gebruik maakt van je eigen systeem (kan je vrouw ook vanaf de bank luisteren)

wat betreft slepen van vensters:
als je links en rechts "racks" hebt met apparatuur, lijkt mij persoonlijk fijner om 2 identieke monitoren met (hetzelfde) beeld dicht bij de racks te hebben.

gewoon het beeld dupliceren in windows, of een hdmi splitter kopen.

een simpele Full HD monitor kost niet meer dan 130 euro tegenwoordig, al zou je er boven ieder rack een hangen + een in het midden ben je goedkoper uit dan 1 ultra brede monitor, of randloos is je echt die meerprijs waard?

GMT+1

Op 31 juli 2019 20:56:36 schreef K7Jz:
Mooi! Wel lage resolutie!

Pardon? 5.120 x 1.440 pixels noem ik niet laag...

@ Shiptronic. Nee, het zou me echt verbazen als je beide PC's tegelijkertijd kan bedienen. Het is een van de twee. KVM's zijn geen wonder-apparaten, maar schakelen tussen beide PC's heen en weer.
Met PBP kun je wél 2 afzonderlijke bronnen naast elkaar weergeven.

http://www.m-voorloop.nl --- Ik? Welnee! Ik zit nog lang niet achter de germaniums.