marantz receiver amplifier probleem

Heb hier een receiver van marantz die in protect gaat
heb het schema er bij gezocht en merk dat R624 weerstand een spanning heeft van 3.0 volt dit zou 1.2 volt moeten zijn
Nu heb ik de weerstanden nagemeten R620 deze is goed Q607 is goed Q609
op basis krijg ook te hoge spanning waar zou dit nu aan kunnen liggen ?
ik ben er nog niet achter

Mogelijk een stapje terug doen en beginnen met het meten van de diverse voedinsspanningen en de DC niveau's op de uitgang en de ingangen van de verschilversterker Q601/602 ?

maartenbakker

Golden Member

Nog een stapje terug en kijken of er een typenummer op staat.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Heb vergeleken met de goede trap Q601 Q602
werken ook goed geen spanning verschil te meten tussen de goed en de slechte trap

Het is de SR5023 maar is verder niks over te vinden van deze storing echter dat wel erg veel voorkomt.

Heb C609 er uit gehad om te meten ook die is goed
verder geen weerstanden slecht diodes defect elco,s goed dus is mij een raadsel

Als ik CN61 meet de slechte kanaal is dit 4.9 mv
en aan de goede kan CN62 is dit ook 4.9 mv

Dat is toch vreemd Alleen via R630 uitgang speaker daar staat 2.8 volt op.

Heb de receiver uit de protect gehaald om beter te kunnen meten
merk verder dat Q607 af wijkt 3.3 volt dat moet 1.2 volt zijn
de aansturing Q601 602 wijken niet erg af van de goede kanaal.
Q605 basis spanning is ook bijna het zelfde als de goede knaal

Iemand nog een idee misschien ?

De uitgang van de speaker loopt met een weerstand naar en relais en de protect maar die is er nu vanaf en heeft ook geen invloed op die vreemde spanning van 2.8 volt

Op 16 september 2019 18:05:11 schreef vraag1:
Iemand nog een idee misschien ?

De vraag van Maarten beantwoorden? Als je hier komt omdat je een versterker receiver niet kan repareren, kunnen de cracks het volledige schema bekijken en betere antwoorden geven.

goed dus is mij een raadsel

Treur niet, oplossingen zijn nabij...

Die KTC3200 {Q601, Q602 em Q603 in dit geval) transistors willen wel eens iets lekken, heb ik in amdere eindtrappen ook al een paar keer gehad.

Stook het deel rond die transistors eens warm en kijk of dit effect heeft.

"Of all the things I've lost I miss my mind the most"

Als bjokal's suggestie niet tot een oplossing leidt kan je nog het volgende doen:
Verbindt tijdelijk de collector en emittor van Q609 met elkaar. Controleer dan of je nog steeds last hebt van de foute spanning op de uitgang. Is dat niet het geval, dan heb je een probleem in het circuit wat de ruststroom bepaalt. (VR61, R626, R627, R628 en Q609) Blijft de fout bestaan, dan kijk ik heel gemeen naar C604. Deze zou in sluiting kunnen zijn.

NB:
De basisspanning van Q601 moet 0 Volt plus of min een paar millivolt zijn!!!

Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl

Dank allemaal voor het mee denken het was toch Q602
deze lekte idd heb een andere transsitor er in gezet en nu klopt alles weer :)
Waardoor gaat een transistor dan lekken vraag me af zijn deze slecht gemaakt ?