Op zoek naar een kast voor op een bureau

Hallo iedereen,

Ik ben bezig om een testopstelling te maken om wat cilindertjes uit te sturen en sensoren in te lezen. Nu wil ik deze testopstelling op een bureau plaatsen en ik ben op zoek naar een oplossing (zie foto voor een hersenspinsel en let vooral niet op mijn teken kunsten).

Zoals op de foto te zien zat ik te denken aan een kast die over de gehele lengte loopt van mijn bureau en waar ik wat lampjes, schakelaars, noodstop enz in kan monteren. In deze kast zou ik op een DIN rail de volgende componenten willen plaatsen:
- Beckhoff remote IO kopstation en IO kaarten
- 24Volt voeding
- 15Volt voeding
- Safety relais
- Automaten 6A
- klemmen

Alles wat er in komt is vrij standaard van inbouwmaat. Ik heb wel al eens eerder zulk soort oplossingen gezien maar na wat zoeken op het internet wend ik me nu toch tot jullie specialisten _/-\o_

Alle hulp is welkom.

Groet,
Jens

Ik raad je aan om een stuk hout met dinrail schuin te monteren waar je dan ook nog draadkoker aan kan monteren zo kan je makkelijk de bedrading veranderen.

altijd druk met de verkeerde dingen
GJ_

Moderator

Inderdaad, een goede DIN rail gebruiken. Dat komt voor dit soort toepassingen neer op een stalen TS35x15 rail, minimaal 1,5mm dik. Iets duurder maar de enige juiste rail hiervoor.

Op 18 oktober 2019 09:44:09 schreef GJ_:
Inderdaad, een goede DIN rail gebruiken. Dat komt voor dit soort toepassingen neer op een stalen TS35x15 rail, minimaal 1,5mm dik. Iets duurder maar de enige juiste rail hiervoor.

Bedankt voor je reactie. Het punt is alleen, ik wil het wel echt in een afgesloten soort "kast hebben". alleen een DIN rail schuin monteren is niet voldoende.

GJ_

Moderator

Okay, dan neem je een standaard schakelkast waar je wat rails in monteert.

Ik heb nog wel een Rittal EA1007 RVS kast staan die je mag ophalen. Enige nadeel is dat het maken van doorvoeren en dergelijke in RVS iets meer een uitdaging is.
Montageplaat is wel gewoon staal.

Waar denk je trouwens die 15V voeding voor nodig te hebben? Dat komt in de industrie eigenlijk niet voor.

[Bericht gewijzigd door GJ_ op 18 oktober 2019 10:21:08 (23%)]