Hoe werkt voeding rond 1M0880 in Loewe subwoofer 525/ Individual sound subwoofer

Tijden geleden dat ik me nog zo suf zitten piekeren heb op zo'n eenvoudige schakeling. Hopelijk kunnen jullie me de gouden tip geven.

In een Loewe subwoofer 525 zit een voedingsprint dewelke opgebouwd is rond een 1M0880 voedings ic.

Ik stel me de vraag hoe dit IC nu werkt. Je vind enkel een datasheet online, doch geen verdere info.
Ook van de sub heb ik geen schema, dus voeg even de print foto's bij.

De weerstanden waar je de draadjes heen ziet gaan waren voorzien van een soort lijm die geleidend geworden is en alzo wellicht de netgelijkgerichte spanning naar alle kanten gestuurd heeft behalve naar waar het moet. Op foto kan je een rechts van PC911 nog een brandplek zien. Hier zat een 2SC3198GR tor, dewelke ik verving door een BC546B, mits diens pennetjes op de juiste plek te steken; pinout is anders.
Ook de 1M0880 is vernieuwd.

Goed, mijn voeding start niet op. Uiteraard komt op pin 1 vd 1M de 320V toe, pin 2 hangt mooi op 0V en op pin 3 zie je een "hikkende" spanning tussen 10 en 14,5V. Ik kan me voorstellen dat die 1M probeert op te starten, maar via R913, D911 moet de VCC op den duur uit de voedingstrafo komen. Er komt uit die voedingstrafo geen jota uit. Nergens sluitingen in de secundaire kant, dus mijns insziens start die 1M gewoon niet op.
Wat ik me om te beginnen al afvraag: welke spanningen moeten er op pin 4 FB en pin 5 Soft Start staan? Wellicht moet ik het hier ergens gaan zoeken...

Exact hetzelfde probleem wordt er hier ook beschreven, dit is 1 op 1 wat ik ook heb, doch helaas is het hier niet opgelost geraakt...
https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=55532

Zie ook https://www.circuitsonline.net/forum/view/147225

Bedankt voor de tips!

Is een forward converter. Zou een doorgeslagen condensator of diode kunnen zijn in hoogspanningsgedeelte. Misschien heb je hier wat aan (applicatie)

AN4104.pdf

RES

Dat was inderdaad het documentje dat ik zocht. Nog een uurtje later kon ik besluiten dat de voeding getriggerd wordt door een 12V input komende van de tv. Mja |:(

Nu kwam ik bij toeval gisteren nog dit topic tegen:
https://www.circuitsonline.net/forum/view/143830

Met schema en al van het apparaat. Alle heiligen werden even bij elkaar geroepen gisteren natuurlijk. 8)7 Zeker na al 3 uur zitten uit te zoeken hoe het apparaat werkt. Behoorlijk dom van me om dit topic, waarvan ik het bestaan wist, niet eerder door te nemen.

Enfin, ik weet tenminste hoe zo'n 1M0880 start/stopt en werkt.

Kan best zijn dat mijn woofertje gewoon werkt. Later op de dag even aan de tv hangen.

Q911 verwijderen, R912 verwijderen of pootje 3 aan pootje 4 van PC911 solderen werkt ook om het ding altijd aan te hebben staan. Ik vind R912 weghalen wel mooi, dat scheelt wat sluipverbruik.

op pin 5 zit de softstart, die wordt laag gehouden door Q911 zodra er gelijkgerichte netspanning is (C906). Met behulp van 12V op de trigger aansluiting wordt met PC911 Q911 uitgezet en kan de spanning op pin 5 wél stijgen door het stroombronnetje in het IC, en zal de converter werken. Ondertussen loopt er door R912 is beide situaties altijd stroom.

Wat jouw eigenlijke vraag betreft: C911 zou best wel eens gaar gekookt kunnen zijn door de warmte om hem heen over de jaren.

Wat er nu eigenlijk speelde (met schema er naast nu, zodat jullie kunnen mee volgen)...
R906 en R912 zijn overgoten met een soort lijm/hars. Destijds hetzelfde probleem ook al enkele keren meegemaakt in een Jamo sub: de lijm wordt geleidend.
In dit geval kwam het er op neer dat daardoor Q911 en PC911 flink op hun donder gehad hebben. Q911 was totaal vernield; enkel het onderdeelnummer was nog leesbaar.
Later bleek dat de 1M0880 ook defect was.

Wat ik nu niet wist was dat de woofer sowieso die 12V extern van de tv haalde.
Ik bezit al een nieuwere Klang 1/subwoofer 300 en die schakelt in bij aanleggen van geluidssignaal.
Zonder het te weten was deze I sound woofer al hersteld, maar de voeding startte niet op. Ik wist immers niet hoe die 1M werkte.
Gisteren met het document van RES en later met het echte schema, werd veel duidelijk.

Vanmorgen even aan de tv gehangen en meteen mooie bass en alles erop en eraan.

Bedankt voor alle tips!

Het sluimerverbruik valt best mee: 0,01A volgens mijn ampère-meter in de werkplaats. De meeste nieuwere flatscreens hebben ook zoiets in stand-by.
Het leuke aan Loewe ontwerpen: ze hebben nog altijd een "echte" netschakelaar aan al hun toestellen :-)