ring Pro deurbel potentiaal vrij Relais


in serie met de voeding van de ring pro een weerstand zetten van een 10 ohm, parallel over die weerstand een relaisspoel gelijk aan je voedingspanning. dan heb je een potentiaal vrij contact..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Heb je dit zelf geprobeerd?
Of zou het in theorie moeten werken?

Kwam namelijk een YouTube filmpje tegen waar het relais moeilijk deed met het opstarten van de deurbel

Sine

Moderator

Daarom moet er ook een weerstand overheen.

Angaben sind wie immer ohne Gewähr.
Don't Panic!
Sine

Moderator

google stuq?

Gebruik dan ddg.gg

Angaben sind wie immer ohne Gewähr.

Het zal wel een nakomeling zijn van de Ring deurbel (je weet wel, van die irritante reclame's... ;) )

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com

Op 20 november 2019 18:04:44 schreef Sine:
google stuq?

Gebruik dan ddg.gg

Uit de faq: "In de startpost legt de topicstarter op een duidelijke manier zijn of haar probleem uit."

Don't Panic!
Sine

Moderator

De TS had er nog "deurbel" bij kunnen zetten, maar als je niet weet wat een ring deurbel is houdt het alsnog op.

Angaben sind wie immer ohne Gewähr.

Op 20 november 2019 20:20:09 schreef Sine:
De TS had er nog "deurbel" bij kunnen zetten, maar als je niet weet wat een ring deurbel is houdt het alsnog op.

Ik kan het topic niet veranderen, ik heb er deurbel bij gezet in het topic zelf

https://i.ibb.co/T8SPYdF/90-C4-C05-C-3-D4-B-45-B1-9-CD2-174-E835-F6-CA2.jpg

Moet het zo?

Zo ja moet er nog iets specifieks zijn aan de weerstand of relais?

[Bericht gewijzigd door Momomx3v6 op 20 november 2019 21:19:33 (40%)]

Sine

Moderator

Ik heb de titel even voor je aangepast, en het plaatje even voor je gefixed, html werkt hier niet ;)
Je kunt hier ook gewoon een plaatje uploaden via de 'upload' knop onder het bericht.

Maar zoals je het getekend hebt gaat het niet werken, het relais moet in serie met de trafo en de bel.

[Bericht gewijzigd door Sine op 20 november 2019 21:19:28 (11%)]

Angaben sind wie immer ohne Gewähr.

https://i.ibb.co/s6ymj2Z/D1-D1-FE1-B-906-B-44-D5-B69-E-BD4-A0-E515516.jpg

Zo beter?

Sorry ik heb met name van vac weinig kaas gegeten

Sine

Moderator

Jep.

Zorg dat je een relais gebruikt met een AC spoel.

Als je een bypass module in je kit hebt kun je die waarschijnlijk ook gebruiken in plaats van de weerstand, kwestie van testen.

Ik zou voor zo'n relais gaan:
https://www.conrad.nl/p/finder-222180244000-industrieel-rela...-no-503236

Dat kun je in de meterkast naast de beltrafo monteren, maar daar is op het moment 3 weken levertijd op ...

Maar dit werkt ook:
https://www.conrad.nl/p/weidmuller-rcikitp-24vac-1co-ld-rela...ont-505435

Of deze:
https://www.conrad.nl/p/finder-222380244000-industrieel-rela...-nc-506064

[Bericht gewijzigd door Sine op 20 november 2019 21:44:53 (57%)]

Angaben sind wie immer ohne Gewähr.

Ik heb die bypass erbij!
Alleen zijn er 2 aansluit mogelijkheden

Sine

Moderator

Stekkertje of direct is het zelfde

Angaben sind wie immer ohne Gewähr.

Op 20 november 2019 21:46:03 schreef Sine:
Stekkertje of direct is het zelfde

Oké

Moet ik nog een bepaald vermogen weerstand bestellen?
Dan bestel ik die voor de zekerheid meteen mee.

Super bedankt voor je moeite en tijd!!!

Sine

Moderator

De bypass zou moeten werken.

Maar een weerstand kost geen dr*l.

De ring trafo is 24V bij 15VA, dat maakt 625mA.

Je wilt ongeveer die volle stroom hebben. Met een 47 Ohm weerstand maak je ongeveer 0.5A, dan heb je nog genoeg over voor het relais.

Deze zou geschikt zijn:
https://www.conrad.nl/p/vitrohm-kh208-810b47r-vermogensweers...uks-427931

Maar de bypass module heeft ZWAAR de voorkeur, mocht je sluiting in je bel bedrading krijgen zal die weerstand te heet worden.

Bestel er dan ook meteen een temperatuur zekering bij:
https://www.conrad.nl/p/eska-a1-f-temperatuurzekering-102-c-...uks-419035 die zet je in serie met de weerstand, samen in een stukje krimpkous.
Pas op als je ze soldeert, als je de draden te heet stookt kan de zekering al trippen. Pak de draden vast met een tangetje om de warmte af te voeren.

Angaben sind wie immer ohne Gewähr.

Op 20 november 2019 21:46:03 schreef Sine:
Stekkertje of direct is het zelfde

Ik heb me recent voor een ander topic over de Ring Pro ingelezen in de handleidingen voor de Ring Pro op de Amerikaanse Ring site. Als dat doosje aan beide kanten aansluitingen heeft, is de kant met het stekkertje bedoeld om parallel aan de 24VAC bel te zetten en de kant met de insteekcontacten de by-pass functie voor de bel.

Op 21 november 2019 00:58:13 schreef Kilian:
[...]

Ik heb me recent voor een ander topic over de Ring Pro ingelezen in de handleidingen voor de Ring Pro op de Amerikaanse Ring site. Als dat doosje aan beide kanten aansluitingen heeft, is de kant met het stekkertje bedoeld om parallel aan de 24VAC bel te zetten en de kant met de insteekcontacten de by-pass functie voor de bel.

Het lijkt idd een ander circuit

Ik heb alleen niet zo’n stekkertje

Dat zijn interessante foto's. Ik heb onvoldoende kennis van elektronica om te zien wat er allemaal inzit, maar het is wel iets meer dan een weerstand. Had je dit topic al gezien? https://www.circuitsonline.net/forum/view/147319

er zit een opto in, dus de stekker kan een gescheiden uitgang zijn. voeding zal dan wel van die kleine stekker moeten komen, anders is het niet gescheiden..

waar rook was, werkt nu iets niet meer
Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com

Op 21 november 2019 12:03:25 schreef Kilian:
Dat zijn interessante foto's. Ik heb onvoldoende kennis van elektronica om te zien wat er allemaal inzit, maar het is wel iets meer dan een weerstand. Had je dit topic al gezien? https://www.circuitsonline.net/forum/view/147319

Ja die had ik gezien!

Ik heb inmiddels wat oude stekkertjes uit elkaar gesloopt Krimpkous eromheen, en zo die andere connector verbonden.

Ik hoop dat ik het relais snel binnen heb, zodat ik kan testen!

Het werkt prima!

De afgeplakte uitgang van de ring pro powerkit gebruikt!

Oja en mocht je dit ook maken, vergeet niet in de app van ring zelf de internal doorbel aan te zetten!!!!!
Anders werkt het niet

Er zit trouwens wel een vertraging van 2 a 3 seconden in tussen drukken en het relais dat schakelt

Iedereen bedankt voor het meedenken!!

[Bericht gewijzigd door Momomx3v6 op 23 november 2019 02:54:42 (66%)]

Sine

Moderator

Top!

Bedankt voor het terugmelden, dat wordt altijd gewaardeerd :)

Angaben sind wie immer ohne Gewähr.