ebike mid motoren hergebruiken

zijn er mid motoren die vrij aan te sturen zijn, of zijn ze allemaal 'gelocked' door de fabrikant.

mijn probleem: ik zoek een mid motor systeem om in mijn ligfiets te steken. ik moet hiervoor eigen beugels beginnen bouwen voor de montage. ik kan een bafang bestellen (400€), maar ik dacht eraan om een bestaande fiets te gebruiken. aangezien ik toch een eigen beugel moet maken, kan ik dan het metaal uit die bestaande fiets halen.
voor een 100€ kan je zo een fiets kopen, maar de vraag is, kan je die vrij aansturen? zit daar nog electronica in of kan je de 3fasen gewoon naar buiten brengen?.

voor het moment weet ik ene staan met een shimano steps motor in. ook een batavus ego met mid motor (jaren 2000-2005).
alsook een sram sparc achterwiel motor met interne versnellingen trok mijn aandacht.
of kan ik deze plannen beter gewoon vergeten.

voor het moment rijd ik met een loeizware hubmotor achteraan die dik 6kg weegt terwijl mijn ligfiets net vooraan zwaarder zou moeten zijn.

ik hou van werken ..., ik kan er uren naar kijken

Als zo'n ding "gelocked" is, dan kan je vaak nog wel de boel slopen tot op het punt dat je dingen kan aansluiten op de drie fasedraden. Ik heb hier een sparta motor met ingebouwde controller. Open halen, controller "slopen" en driefase draden naar buiten brengen. Dan zit er ineens ruimte in je motor die je niet gebruikt, maar je moet wat over hebben voor "gratis" onderdelen....

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

dat lijkt mij ook de enige mogelijkheid dat ik tot nu toe heb gevonden.
en daar kan ik nog mee leven.
een bldc controller + display kost nu eenmaal niks in china.
https://www.aliexpress.com/item/32809270465.html
EN dan ben je volledig verlost van al die fabrikant specifieke hardware. hang er gewoon een 24/36 of 48V accu aan en gaan met dat ding.
lood accu, li-ion, lifepo... maakt allemaal niet uit.

reken ik daar nog 100€ bij om zo een sloopfiets aan te schaffen, dan ben ik stukken goedkoper af dan zo een bafang (400€) in te bouwen.

ook de sram sparc vond ik een intressant ontwerp. al een tijdje heb ik erover gedacht om van die RC motoren te gebruiken in de fiets. ze zijn compact en hebben veel vermogen. alleen zat ik vast op de overbrenging (vaak 70:1 dat je moet maken).
sram is het nogthans gelukt
http://www.kraeuterbutter.at/Bilder2/SRam%20Sparc/Antriebsansicht_2_P7020036.jpg
en ze gebruiken er 2. de standaard doen iets van 500W maar je kan ze upgraden naar sterkere. dat formaat gaat vlot tot 2kW. kan je zomaar 4KW in zo een wiel inbouwen (al betwijfel ik of de tandwielen het lang gaan overleven)

http://www.kraeuterbutter.at/Bilder2/SRam%20Sparc/Vergleich_mit_TitanP7020038.jpg

[Bericht gewijzigd door fcapri op 7 december 2019 15:49:35 (10%)]

ik hou van werken ..., ik kan er uren naar kijken