Bromtonen

Hier nog een stukje info met presentaties vanuit TU Twente.
En hoe je het zelf kunt meten.

Met de middelen die ik heb kan ik niet laag genoeg meten. Misschien toch 's investeren in een microfoon (geofoon?) die flink laag kan oppikken.

mvdk

Golden Member

Het gebeurt niet zo heel veel, maar heel af en toe gaat er weleens een stukje nederland donker. Zoals met dat akkefietje in Diemen. Het zou nuttig kunnen zijn als mensen die deze geluiden horen, op zo'n moment van spanningsloosheid hun waarnemingen zouden doen. De meeste gasreduceerstations hebben geen eigen noodstroom, die komen ze binnen een uur neerzetten. Voor de meeste rioolgemalen geld hetzelfde.
Op zo'n moment heb je dus echt een stille wereld.
De meeste mensen hebben geen idee wat er allemaal in hun omgeving aan geluidsproducerende hardware staat. Die plattelandshuisjes in dat omroepfriesland verhaal bijvoorbeeld, hebben allemaal een eigen persrioolput, met pomp.
Dat verhaal uit de NRC: nadat de laatste tram krijsend de remise is ingeschoven, worden de aktiviteiten daar niet beëindigd. Een stad leeft nou eenmaal, de ganse nacht. Als ik hier door m'n buurt loop, hoor ik overal zoemend geluid. Ik weet niet uit welke richting het komt, maar ik weet wel waar het vandaan komt: ventilatiesystemen van de appartementsblokken in die straten.
Ik heb al in twee topics het gehad over geluidsproblemen waar het bedrijf waar ik werkte mee te maken had.
https://www.circuitsonline.net/forum/view/message/1977275#1977275
trafobox staat nog steeds daar, op deze coördinaten 52:01:12 / 4:16:55