'Mes-contact' connector met kapot contact

Beste,

Helaas, ik kon geen betere titel bedenken, ik heb geen idee hoe deze connectors precies heten en al helemaal geen idee hoe het systeem werkt.

Het betreft een Fujinon servo-unit van een professionele videolens die ik voor zeer weinig op de kop heb getikt, maar waar iets meer aan mankeerde dan aanvankelijk het geval leek.

http://www.m-voorloop.nl/CO/servo-unit.jpg

Hoofdprobleem: Instelling van de zoomsnelheid via de potmeter aan de achterkant van de grip had geen effect. Of ik de potmeter hoog of laag draaide, de motor bleef tergend langzaam draaien. Bij indrukken van de Quick-zoom knop, reageerde de motor wel onmiddelijk en draait dan meteen op de hoogste snelheid, dus het probleem zat niet in de motor.

Nu, na (in totaal) een paar uur storingzoeken, heb ik de oorzaak gevonden, in de verbinding van de potmeter naar de print.
5 Volt en loper maken contact in de connector, maar massa niet.

De draden in de connector zijn niet aan een contact gekrompen, maar net zoals bij netwerkaansluitdozen in zo'n V-contact geduwd, waarbij je dan maar moet hopen dat alles contact maakt.

http://www.m-voorloop.nl/CO/connector-zoom.jpg

Dat doet die massa dus niet.
Een oplossing is natuurlijk de draden solderen, maar het is een wondertje der techniek, die servo-unit. Alles zit precies zo in elkaar dat er nergens draden in de motoren en tandwielen komen en alles ook nog dicht past. De draden vast verbinden zie ik dan ook niet zitten.

Het nadeel is dat ik geen idee heb wat voor connector het is en ik er ook vanuit ga dat ik er vrijwel niet aan kan komen (als bedrijf niet, maar ook als particulier niet)

Dus is mijn vraag of iemand misschien de gouden tip heeft om dergelijke draadjes weer goed contact te laten maken. Mocht iemand tóch zo'n connector weten, hou ik me aanbevolen.

Bedankt voor de moeite alvast.

http://www.m-voorloop.nl --- Ik? Welnee! Ik zit nog lang niet achter de germaniums.

Massadraadje uit vorkje verwijderen. Met een mesje of dunne schroevendraaier de vorkjes naar elkaar toebuigen en daarna draadje voorzichtig in vorkje duwen.

Hmm... ik had op een mooier antwoord gehoopt, maar dit zal ik dan toch maar proberen, hoe fijn de connector ook is.

Dank voor de hulp.

http://www.m-voorloop.nl --- Ik? Welnee! Ik zit nog lang niet achter de germaniums.