Dompelpomp tript aardlek

Ik vind jullie allemaal veel te negatief. Die gaten kun je prima vullen met oude kranten. Dan snelplamuur voor hout eroverheen. Beetje schuren, spuitbusje zwarte verf van de Action. Je ziet er dan niks meer van en je hebt een prachtige zwembadpomp voor de zomer. Die ga ik dan aansluiten met zo'n oranje verlengsnoer voor de grasmaaier zonder aarde. Natuurlijk eerst even dat stukje plastic eruit slopen dat voorkomt dat je er een geaarde stekker in kunt steken. Ik verheug me al op de gezichtjes van de kinderen als ze een mooie fontein kunnen maken als ze in het opblaasbadje zitten. Moet natuurlijk de kinderen uit de buurt er ook bij vragen, want die zullen het ook prachtig vinden.

@ Sine: Het deel van de as dat in de keering valt is eigenlijk nog prima. Het aangevreten deel valt daar buiten. Moet alleen nog zien of de seegerring nog voldoende houvast heeft.

Je kunt wel zien dat Belgen en Nederlanders geen Duitsers zijn. Als ik bovenstaande op een Duits forum zou posten, zouden ze helemaal flippen. Die herkennen ironie, geestigheid, humor of een grap pas als je dat er bij zegt. "Duitsers maken geen grappen."

Het motorhuis ligt bij te komen van een behandeling met roestomvormer.

Bij nader inzien denk ik niet dat de motor met olie gevuld was. De motor is niet hermetisch gesloten en de olie zou er uitlopen als je die plat legt.

Het oplappen van het motorhuis was een aantal kleine klusjes van maximaal 5 minuten elk, maar daarna steeds 24 uur droogtijd. En ik doe ook nog wel eens wat anders. Dan loopt de doorlooptijd op.

Het doel was het functioneel dicht te krijgen. Het hoefde niet zo strak als de billen van mijn vrouw :9 en het hoeft ook geen jaren meer mee te gaan. Ik kon gebruik maken van spullen die ik toch al in huis had.

Lagers gesmeerd en bij het monteren de diverse o-ring afdichtingen goed schoongemaakt en op de juiste plaatsen gebruik gemaakt van vet.

Pomp getest en werkt. Meer ga ik er niet aan doen. Prima zo voor een incidenteel noodgebruik, maar natuurlijk niet goed genoeg voor jarenlange continu inzet. En dat hoeft ook niet.

chuckie

Honourable Member

Ziet er goed uit, heb je het met brazeren gedaan?

Ervaring is de naam voor de som der fouten die we gemaakt hebben--Oscar Wilde

Bedankt Tom! Nee, ik heb dat niet met brazeren (solderen) gedaan.

Ik heb de ergste roest met de staalborstel verwijderd. Daarna roestomvomer aangebracht. Vervolgens de gaten gedicht met Gun Gum uitlaatreparatiepasta. Daarna het met polyesterplamuur enigzins vlak gemaakt. Vervolgens twee lagen grondlak en twee lagen metallic lak. Tussendoor een beetje schuren.

Als ik meer tijd zou besteden aan plamuren en schuren zou het eindresultaat strakker zijn, maar dan nog verwacht ik dat het na een jaar of zo, misschien iets langer, onder vochtige omstandigheden weer zal doorrotten.

Wil je het goed doen, dan moet je het roestige stuk uitsnijden en er een nieuwe plaat inlassen, de lagers en de rubber keerring vervangen en de as bewerken, zodat de seegerring weer goed houvast in een groef heeft. Dan heb je een nieuwe pomp, maar dat ging me te ver voor het doel dat ik wilde bereiken.

Lambiek

Special Member

Op 20 februari 2020 14:52:35 schreef Kilian:
Het hoefde niet zo strak als de billen van mijn vrouw :9

Bewijs. :+ Je begint er zelf over hé. :)

Pomp getest en werkt. Meer ga ik er niet aan doen. Prima zo voor een incidenteel noodgebruik, maar natuurlijk niet goed genoeg voor jarenlange continu inzet. En dat hoeft ook niet.

Gekheid natuurlijk, maar dat heb je mooi gedaan. En voor af en toe gebruik zal het best werken.

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.