40PFL5605H/12 Geen back light

Hallo,
Ik heb een philips tv gekregen maar de backlight werkt niet.
Het gaat om een 40PFL5605H/12
Kan iemand mij helpen wat de oorzaak zou kunnen zijn en hoe ik dit kan meten.

Gr. Jan

Hallo.

Heeft er iemand een idee wat dit kan zijn.
Ik heb een service Manuel kunnen vinden maar deze is niet compleet.
Dus mocht iemand deze hebben dan zou ik al weer een eindje verder geholpen.
Ik heb even twee foto's toegevoegd zodat je kunt zien om welke print het gaat.
Als de tv aangezet wordt dan zie je even een lichtflits maar dat is dan ook alles.

Gr.jan

Hallo.

Heeft er iemand een idee wat dit kan zijn.
Ik heb een service Manuel kunnen vinden maar deze is niet compleet.
Dus mocht iemand deze hebben dan zou ik al weer een eindje verder geholpen.
Ik heb even twee foto's toegevoegd zodat je kunt zien om welke print het gaat.
Als de tv aangezet wordt dan zie je even een lichtflits maar dat is dan ook alles.

Gr.jan

Op 18 februari 2020 20:06:55 schreef jama:
Hallo.

Heeft er iemand een idee wat dit kan zijn.
Ik heb een service Manuel kunnen vinden maar deze is niet compleet.
Dus mocht iemand deze hebben dan zou ik al weer een eindje verder geholpen.
Ik heb even twee foto's toegevoegd zodat je kunt zien om welke print het gaat.
Als de tv aangezet wordt dan zie je even een lichtflits maar dat is dan ook alles.

Gr.jan

Meet eens of alle LEDs aangestuurd worden, lijkt op een defecte LED

Hallo smd.

Zitten geen leds achter maar cfl lampen.
Dus hoogspanning.
Maar ik meet aan de primaire zijde van de trafo ook geen spanning.
Ik heb wel gelijk spanning na de gelijkrichter.
Ik heb alle elco's al doorgemeten en deze zijn ook goed.

Als ik me niet vergis is dat een Delta DPS206 voeding en dat is toch echt een LED voeding, geen CCFL.

Groeten, Ron.

Franssel

Golden Member

Op 20 februari 2020 15:53:36 schreef Rontronix:
Als ik me niet vergis is dat een Delta DPS206 voeding en dat is toch echt een LED voeding, geen CCFL.

Groeten, Ron.

zie ik niet links boven niet 4 hsp trafo's en de witte hsp connector

Verder geniet ik van mijn f9638 geluid in mijn werkplaats en huiskamer

Dag franssel.

Daarom dacht ik ook dat het hoogspanning was.
Maar ik zou de tv even verder moeten openmaken om te kijken of het led is of niet.

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com
maartenbakker

Special Member

De trafo's hebben duidelijk te weinig windingen voor CCFL, dus het moet LED zijn.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Zojuist de tv verder open gemaakt.
Het zijn inderdaad led's.
Deze zijn per string geschakeld neem ik aan.
Maar er brand niet een led dus zit het dan in de led's of de aansturing daarvan.
Op de trafo T601 krijg ik namelijk geen spanning. Dus zou het verder terug in de voeding moeten zitten.
Ik heb vandaag het complete schema gevonden hoop ik moet nog bestuderen.
Als ik iets meer weet laat ik het hier weten.

Maar tips zijn altijd welkom want het is lang geleden dat ik weer een beetje met electronica bezig ben.

Voeding loskoppelen van de leds en dan kun je per led of per strip de zaak controleren door middel van een externe voeding.

De TV controleert bij opstarten of de stroom door de LEDs binnen de marge is. Zo niet dan wordt de voeding afgeschakeld. Wat je ziet als flits bij opstarten is deze procedure. Daarom inderdaad de LEDs controleren met een externe voeding en kijken of ze echt allemaal goed branden. Als dat zo is kun je je pas verder concentreren op de voeding.

Groeten, Ron.

Vandaag de led's gecontroleerd.
Er was een ledje defect waardoor uiteraard de complete strip niet werkte.
Dus vandaag nieuwe led's besteld.
En dan maar hopen dat het niet meer aan de hand is.

Als ik iets meer weet dat laat ik het weten.
Iedereen alvast bedankt voor de reacties.

Gr jan

Maar ik had niet verwacht dat de voeding dan niets meer zou doen.
Dus vandaar dat ik niet aan de led's heb gedacht.