JPM MPS 2

Hallo,

Heb afgelopen weekend een leuke Goldrun gescoord alleen start moederbord (MPS2)niet door...alle 4 ledjes gaan aan en blijven aan. De 4e LED zou naar een 4 tal seconden uit moeten gaan maar doet dat niet.

Van de 7digit brand alleen links onder.

Accu vervangen door een nieuwe en oude resten van accu lekkage verwijderd en schoon gemaakt.

Alles is goed aangesloten en heb al een andere moederbord in de Godrun getest en die start wel op dus moet in moederbord zitten.

Heeft iemand een idee?

Vr.Gr.Hans

bprosman

Golden Member

Die 4e LED is de "Power-on Reset", lijkt dat die nog niet lekker is.

Hier is een manual :
https://www.familie-prosman.nl/circuitsonline/Service_Manual...Manual.pdf

Ben je nog verder gekomen met de tips uit dit topic ?
https://www.circuitsonline.net/forum/view/143362

[Bericht gewijzigd door bprosman op 2 maart 2020 11:51:36 (24%)]

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

nee van alles geprobeerd maar nog niks verder

bprosman

Golden Member

Het is toch de Power-On-Reset die niet goed opkomt (of afvalt net hoe je t ziet).

RESET - IC31 PIN 7
This signal is the main processor reset, which is produced on power on, or when the +5v line falls below
+4.5v.
The output from the device is used to reset a counter within IC15, which produces a long reset pulse of
approximately 4 seconds on IC15 pin 27.

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

Met andere woorden de 5 volt uit IC31 zit onder de 4,5 volt?

Vervangen IC31?

bprosman

Golden Member

De /RESET uit Pin 7/IC31 zou "Hoog" moeten zijn maar is weer afhankelijk van wat ingangscondities. De +5V zou er moeten zijn. En de RESET (aan de ingang) moet ook kloppen.

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

Hoe meet je onderstaande gewoon de spanning 5 volt ?

En de RESET (aan de ingang) moet ook kloppen

bprosman

Golden Member

Zou in de buurt van de 5V moeten liggen inderdaad.
Zelf gebruik ik hiervoor altijd een "Logic probe".

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

Oke, Ga ik van de week even testen..dankje

bprosman

Golden Member

Overigens zeker dat door de accu lekkage er geen sporen of componenten gesneuveld zijn ?

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.
Jochem

Golden Member

Op 2 maart 2020 11:49:53 schreef bprosman:
Ben je nog verder gekomen met de tips uit dit topic ?
https://www.circuitsonline.net/forum/view/143362

Waarom niet gewoon daar verder?

Heb geduld: alle dingen zijn moeilijk voordat ze gemakkelijk worden.

Op 2 maart 2020 17:23:42 schreef bprosman:
Overigens zeker dat door de accu lekkage er geen sporen of componenten gesneuveld zijn ?

Nee niet zeker maar op het oog niets te zien

Op 2 maart 2020 17:36:15 schreef Jochem:tja had ook gekunt maar ff niet aan gedacht
[...]Waarom niet gewoon daar verder?

Vandaag mn Logic probe binnen dan verder zoeken

Afgelopen week even e.e.a. geprobeerd maar ik kom er niet verder mee..
LD 4 blijft branden en de Probe geeft wel soms wel wat anders aan t.o.v. een goed werkend moederbord maar waar zoek je dan verder.

Hallo,

Ben deze week weer even aan de slag gegaan en ben weer een stap verder.

maar..
nu gaat LD4 keurig na een paar seconden uit maar start hij niet door.

Het lijkt er op dat hij in reset blijft staan.

Iemand enig idee?

Gr Hans

bprosman

Golden Member

Wat doet de /Reset pin (22) van je processor ?

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

Heeft iemand nog een idee waar nu verder zoeken?