10 watt IR power led flitser?


Sine

Moderator

Dat is mooi zichtbaar met een camera zonder IR filter :)

In dit geval een oude powershot A520 die ik vermeubeld heb.

Lichtbron is een simpele halogeenlamp.

[Bericht gewijzigd door Sine op 28 maart 2020 21:25:09 (33%)]

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
Sine

Moderator

Dat dacht ik ook toen ik het zag, maar om nou meteen mijn goede camera te verbouwen ging me toch wat ver.

Maar er is een hele scene rond IR fotografie.

https://duckduckgo.com/?q=infrared+photography&t=ffab&&...;ia=images

Sleutel het filter uit de camera en zet eventueel extern nog een filter op je lens om het zichtbaar licht wat te minderen.

En dat levert echt bizarre plaatjes ...

Eigenlijk moest ik dat weer eens oppakken, want veel verder dan de test plaatjes van die IR onderdelen ben ik niet gekomen ;)

Tot zover deze offtopic ;)

williewortel
Zorg er iig voor dat het licht niet te veel gebundeld is....
Ook al zie je niks, een sterke IR lichtstraal kan je zeker verblinden! Evenals een LASER, daar is het licht immers zeer gebundeld.

- Goede tip, zal de zeker veiligheid als 1e in acht nemen.

rew
Even voor de goede orde: Ik zou dit gewoon met een IRled uit een afstandsbediening maken. Vijf dan. Die kan je dan makkelijk iedere keer 30ms zo'n 100mA geven. Dat moet ongevaarlijk zijn: je AB doet precies hetzelfde. (dat zwarte plasticje op de AB en ook de TV zijn hartstikke helder in IR licht!).

- Eveneens een goede tip echter ben al bezig met de waaier en de TV IRledjes zijn nu optie 2.

sine
Dat dacht ik ook toen ik het zag, maar om nou meteen mijn goede camera te verbouwen ging me toch wat ver.
Meer er is een hele scene rond IR fotografie.

- Dat zijn echt hele mooie plaatjes op die site, leuk om als serie in te lijsten en bijv je gang er mee op te vrolijken.

DIT IS HET "FLITS LOOPLICHT" MET JULLIE IDEEËN GEWORDEN!!
en de hulp van specialist M.

De leds branden van 1 t/m 4 en van 4 t/m 1.
Start dan opnieuw bij 1 t/m 4, enz.

Kleine rode leds geven aan hoe het is ingesteld, 2 blauwe pot.

Flits instelbaar van 0 milli seconde tot permanent branden

Time out van 0 seconde tot 24 dagen

Nrs. 1 t/m 4 zijn mosfets.

Gebruikt een Arduino UNO bordje.

Dank voor het meedenken.

Op een strategisch punt een felle halogeenlamp opstellen. Is legaal in je tuin en je buurman moet een peperdure camera hebben willen ze daar in de avond uren goed mee opgaan. Dat de lamp naar de camera wijst kun jij toevallig niets aan doen.

Voor de volledigheid https://www.sbs6.nl/programmas/mr-frank-visser-doet-uitspraa...uitspraak/ meld even wanneer de uitzending is.

Sine

Moderator

Dat is een tv show Peter ...
Meer hoef ik daar niet op te zeggen geloof ik ;)

Heb je al aan de buurman gevraagd of 't storen goed werkt dan?... ;)

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - www.arcovox.com

Je kunt natuurlijk ook gewoon een lekkere boom (Thuja, taxus of een hulst (Ilex) )voor de camera planten.... Wel een wintergroene, anders gluurt buurman 's-winters lekker door.

Moet officiëel 2m uit het scheid staan, maar hij zal er weinig van kunnen zeggen, omdat hij zelf goed fout zit. Politie komt niet, wel de BOA

Frank Visser is met pensioen, maar dat programma is overgenomen door John Reid, de "vader" van Fokke en Sukke.

Een 100W LED schijnwerper komt overeen met zo'n 700W Halogeen.
Probeer eerst eens een goedkope bij van Craeneberoek te kopen, daar val je er zeker geen buil aan (zo rond de €20,-, geloof ik).

[Bericht gewijzigd door Tidak Ada op 14 april 2020 17:36:31 (18%)]

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - http://www.tubecollectors.org/
Sine

Moderator

Met zo'n led straler maak je overigens geen vrienden in de buurt, dat geeft een beetje invasion / poltergeist effecten als je die net een beetje de verkeerde kant op richt.

Tidak Ada

"Je kunt natuurlijk ook gewoon een lekkere boom (Thuja, taxus of een hulst (Ilex) )voor de camera planten.... Wel een wintergroene, anders gluurt buurman 's-winters lekker door."

Antw.: TIP. Conifeer is geen boom maar een struik voor de wet en dient slecht 50 cm uit de erfscheiding te worden geplaatst.
Voor struiken geld geen wettelijke hoogte, tenzij ze de buren het licht ontnemen. Wel snoeien wat over de erfscheiding dreigt te gaan hangen.
....

Sine
"Met zo'n led straler maak je overigens geen vrienden in de buurt, dat geeft een beetje invasion / poltergeist effecten als je die net een beetje de verkeerde kant op richt."

Antw.: Leds worden met een soort waaier gericht langs de erfscheiding, mocht de buur klagen over teveel licht, staat zijn camera overduidelijk gericht op mijn grond.

Ik denk ook dat de beste oplossing is om je eerst eens op internet te oriënteren hoe de wetgeving in elkaar zit en met die wetenschap een brief aan de buren te sturen.

Ben je er overigens zeker van dat je zelf niet de aanleiding bent om die camera op jouw tuin te richten? Dat mag dan nog niet, maar het maakt je iets zwakker.

Hoogte van een struik op 50cm uit de erfscheiding is gelijk aan die van een schutting en die is afhankelijk van de gemeente 1,8m tot 2m. Aan de voorzijde geldt een hoogte van 1m, ook voor een heg!
Die 1,8m wordt langzamerhand aangepast aan de grotere lengte van de Nederlander tot 2m.
Die aanplant kan je zelf bepalen naar gelang de inrichting van je tuin.

[Bericht gewijzigd door Tidak Ada op 14 april 2020 18:46:03 (36%)]

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - http://www.tubecollectors.org/

Er is niets = Tiak Ada in het Maleis?

Met bepaalde buren praat je liever niet meer, die kijk je weg, ze hebben drank, drugs en pillen.

Regels erfafscheiding
Voor een erfafscheiding gelden de volgende regels:

Een schutting, muur of hek naast en achter een huis mag maximaal 2 meter hoog zijn. Vóór het huis is de maximale hoogte 1 meter.
Voor een heg geldt geen maximale hoogte. Bomen en heggen op uw eigen grond mogen niet te dicht bij de erfgrens staan.
U mag geen opening of raam maken in de muur of schutting.
Bij een gemeenschappelijke erfafscheiding mag u met uw kant doen wat u wil, zoals schilderen of beugels voor plantenbakken vastmaken. Als u maar geen schade veroorzaakt. Een heg mag u aan uw kant snoeien.
Bij een erfafscheiding op de grond van uw buren, heeft u wel toestemming nodig om met uw kant te doen wat u wil. Een heg mag u zonder toestemming snoeien, als u de buren eerst heeft gevraagd dat zelf te doen.
Mogelijk gelden in uw gemeente andere of extra regels. Deze staan in het bestemmingsplan of in de algemeen plaatselijke verordening (APV). Vraag dit na bij uw gemeente

ritmeester

Golden Member

Op 14 april 2020 18:34:28 schreef Tidak Ada:
... Ben je er overigens zeker van dat je zelf niet de aanleiding bent om die camera op jouw tuin te richten? Dat mag dan nog niet, maar het maakt je iets zwakker.

Privé is privé en als je geen toestemming geeft aan de buurman om camera's te richten op jou privé omgeving dan mag dat niet.

Als de buurman het toch doet kun je een metershoge schutting gaan bouwen maar kost heel veel geld en daarvoor moet je ook een vergunning aanvragen.

Daarom is dit topic best interessant omdat je met technologie hetzelfde blokkeer effect kan bereiken dan een metershoge schutting.

Even een schot voor de boeg:

Stel voor dat je tien IR Leds laat knipperen met een frequentie van 50 of 60 Hz. De meeste "beveiligingscamera's" nemen op met deze beeldfrequentie.

Dus twee setjes met IR Leds van 10 stuks op 50Hz en 10 Stuks op 60Hz.

Of sla ik de plank nu helemaal mis ?

I love it when a plan comes together !

Geen idee of je plank misslaat, we gaan testen.

Op 14 april 2020 18:51:31 schreef ritmeester:
Stel voor dat je tien IR Leds laat knipperen met een frequentie van 50 of 60 Hz. De meeste "beveiligingscamera's" nemen op met deze beeldfrequentie.

Nee, je moet dan 52Hz nemen. Dat interfereert leuk met de 50Hz zodat 2x per seconde de belichting heel anders is.... :-)

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Creatieve geesten hier.

Ook dit gaan we testen.

ritmeester

Golden Member

Op 15 april 2020 09:20:14 schreef rew:
[...]Nee, je moet dan 52Hz nemen. Dat interfereert leuk met de 50Hz zodat 2x per seconde de belichting heel anders is.... :-)

I love it when a plan comes together !

Op 15 april 2020 09:20:14 schreef rew:
[...]Nee, je moet dan 52Hz nemen. Dat interfereert leuk met de 50Hz zodat 2x per seconde de belichting heel anders is.... :-)

in praktisch elke dvr zit een kleine vertraging voor hij iets als "beweging" accepteert, ik vermoed dat zo'n flits (paar msec) gewoon als ruis weggefilterd wordt.
is er niet zo'n mythbuster aflevering waar ze gewoon door zo'n beveilingscamera heenlopen zonder gedetecteerd te worden, duurde wel een uur

Op 14 april 2020 18:27:58 schreef No-No:
Antw.: Leds worden met een soort waaier gericht langs de erfscheiding,

weet niet wat je hier precies mee bedoelt? maar de leds moeten wel richting de camera gericht staan? klinkt alsof je ze gewoon haaks omhoog langs de schutting wil laten kijken?
licht gaat de hoek niet om

Zo'n issue is al een keer bij de rijdende rechter geweest.

Het kwam er op neer dat de buurman ook een camera tussen 2 woonblokken had staan om zijn eigen tuinpad te filmen voor inbraak detectie (blijkbaar was er als eens ingebroken bij hem). Daarbij "nam" hij een stuk van de tuin van de buren mee.

De uitspraak was dat uiteindelijk de buurman zijn camera aan de binnenkant moest "afplakken/blinderen" voor het gedeelte wat buiten hun tuinpad zichtbaar was (zou in dit geval jou stuk tuin zijn).

Door de "ruzie" was hij verplicht door de R-rechter een gerenommeerd bedrijf dit te laten doen en juist afstellen.

Valt onder inbreuk van privacy.

Misschien is die aflevering nog wel ergens te vinden?

-edit- Ja hier: https://www.funx.nl/news/up-2-date/35491-bijzondere-buren-he...chter-ooit

Henri's Law 1: De wet van behoud van ellende. Law 2: Ellende komt nooit alleen.

DK
“klinkt alsof je ze gewoon haaks omhoog langs de schutting wil laten kijken? licht gaat de hoek niet om “

Antw. Leds schijnen gericht in een bundel langs de erfscheiding op eigen grond. Als de buur klachten heeft over zijn camerabeelden filmt hij mijn grond en dient hij zijn camera anders in te stellen.

Henri62
“Door de "ruzie" was hij verplicht door de R-rechter een gerenommeerd bedrijf dit te laten doen en juist afstellen.”

Antw. Helaas geen optie voor mij. Manneke wil niet luisteren en dus moet hij maar even “voelen”.

Hz verhaal ga ik nog testen, dit is afhankelijk van de binnenkomst van bestelde onderdelen.

[Bericht gewijzigd door No-No op 16 april 2020 08:53:13 (98%)]

Op 16 april 2020 08:51:21 schreef No-No:
[....]

Antw. Helaas geen optie voor mij. Manneke wil niet luisteren en dus moet hij maar even “voelen”.

Dat is een vorm van 'eigen rechter' spelen en kan jou tot gedaagde maken!

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - http://www.tubecollectors.org/

Tidak Ada
“Dat is een vorm van 'eigen rechter' spelen en kan jou tot gedaagde maken!”

1. Als de instanties het laten afweten, moet je van jezelf geen slachtoffer blijven maken. En al helemaal niet wegkruipen.

2. Met leds in mijn tuin schijnen is geen overtreding en al helemaal geen eigenrichting!

3. Niet zo benauwd zijn voor gebruikers, die verdienen af en toe een klets aan de oren, hetzelfde als de verzakende instanties.

Test led-flitser.

De led-flitser voorzien van een soort waaier behuizing, 3 zijden dicht, waardoor de leds slechts in mijn tuin flitsen.

De buurman heeft zijn camera alsnog verschoven richting zijn tuin. Schijnbaar waren de hoeveelheid flitsen van invloed op zijn camera en opnamen en is het ineens niet meer interessant zijn buren dag en nacht met een camera te volgen.

Resume.
Een geheel legale oplossing om een buur met vervelende camera gewoonten te dwingen het dan toch maar correct te doen.

-Nogmaals bedankt voor alle hulp en ideeën.

Groet aan allen,

nu iets minder No-No