PCB maken

en helaas komen daar dan weer invoerrechten bovenop.

Hoeben

Golden Member

Op 21 mei 2020 21:12:14 schreef Hoeben:
[...]

Laatste stand:
2020-05-22 13:11:03 Picked up by the carrier,

Het duurde wel even voordat DHL ze kon ophalen.

Invoerrechten komen er wel op, dat is niet erg. Hier betalen we ook BTW en voor mij zijn dat zakelijke kosten. Maar als ze daar nog bovenop een 25 Euro extra rekenen, dat vind ik dan niet normaal. We doen toch niets fout, waarom dan iets wat op een boete lijkt.

Ik wacht af wat het nu echt gaat kosten en laat het hier wel weten. JLCPCB was wel veruit de goedkoopste.

[Bericht gewijzigd door Hoeben op 22 mei 2020 10:02:48 (12%)]

Op 21 mei 2020 14:52:25 schreef EdbO:
[...]Ik heb in April op maandagavond besteld, de woensdagmiddag erop werden de 4 PCB's afgeleverd door UPS. Of ik moest alle geluk van de wereld hebben gehad, maar het lijkt er op dat die 3 werkdagen lopen vanaf moment van bestellen tot het moment van afleveren.

Ik denk dat je inderdaad alle geluk van de wereld hebt gehad. Gewoonlijk rekenen ze zo: je bestelt en de eerste dag begint middennacht volgend op je bestelling. Dan lopen de x werkdagen en op de laatste dag geven ze het aan de bezorger mee, die het dan de volgende dag aflevert (ze gebruiken 24h diensten). Als de print echter eerder klaar is (bijvoorbeeld omdat een andere print op het paneel sneller geleverd moest worden) dan laten ze die gewoonlijk niet op de plank liggen en gaat hij meteen op de post.

Op 21 mei 2020 13:44:20 schreef rew:
(en dat was begonnen met: we vinden 1 euro per printje wat veel, kan het niet wat goedkoper?)

Ze zijn niet erg flexibel met de prijzen, je hebt wat er op de prijsvergelijker staat en dat is in de meeste gevallen niet onderhandelbaar. Op dit moment zou ik alleen aanraden ze te gebruiken voor prototypen met de PCB proto voorwaarden (wat onder andere inhoudt dat je er niet meer dan 5 bestelt). Tegelijk een bestelling bij Farnell en/of TME de deur uit en je kunt in minder dan een week een werkend prototype uit de hoge hoed toveren voor een klant, maar voor de grote batch wachten op de (spreekwoordelijke) boot uit China.

Zelf heb ik nooit iets heel snel uit China gekregen (maar anderen hier wel), maar het voornaamste probleem met zo een bestelling is dat je eigenlijk nooit echt weet hoe lang het gaat duren. Recent kreeg ik een update van JLCPCB waarin ze zeiden dat de productie gestart was om bijna 2 weken later nog een probleem in mijn data te moeten oplossen. Als je duimen zou lopen te draaien bij vertraging of een datum hebt afgesproken met je opdrachtgever zijn die paar tientjes extra voor het prototype natuurlijk kattepis en bestel ik het liever dichter in de buurt.

Op 22 mei 2020 10:01:32 schreef Hoeben:
[...]
Laatste stand:
2020-05-22 13:11:03 Picked up by the carrier,

Het duurde wel even voordat DHL ze kon ophalen.

DHL haalt het structureel dezelfde dag op (zelfs binnen het opgegeven tijdwindow) zodra je een ophaalopdracht in het systeem zet. Als ze geen zin hebben om zelf met DHL zaken te doen, dan laten ze het door een ander bedrijf doen. Die hebben dan een "makkelijkere" interface waar alsnog alle gegevens ingevoerd moeten worden. Die worden dan gewoon direct naar DHL doorgegeven, maar dan zijn de goederen dus nog niet bij de doorstuurclub. Zodra de doorstuurclub de boel ontvangen heeft, regelen ze dat DHL het op komt halen.

Invoerrechten komen er wel op, dat is niet erg. Hier betalen we ook BTW en voor mij zijn dat zakelijke kosten. Maar als ze daar nog bovenop een 25 Euro extra rekenen, dat vind ik dan niet normaal.

De fee die DHL rekent is 14.50 excl btw. Niet 25.

Enerzijds, is die fee omdat er "onder rembours" geleverd moet worden: de chauffeur moet met geld rommelen bij het afleveren. Wegens Covid doen ze dat niet meer, maar goed. Anderzijds, hebben ze vast een hoop gezeik met mensen die dan de boel weigeren, terwijl DHL al aan de douane voorgeschoten heeft.... Dit alles is natuurlijk niet meer van toepassing nu je het betaalverzoek van DHL krijgt rond de tijd dat het in china wordt opgehaald....

Op 22 mei 2020 13:37:54 schreef Kruimel:
Als je duimen zou lopen te draaien bij vertraging of een datum hebt afgesproken met je opdrachtgever zijn die paar tientjes extra voor het prototype natuurlijk kattepis en bestel ik het liever dichter in de buurt.

Dat klopt. Maar... Ik heb ook graag dat ik het proces: gerbers maken en opsturen naar china onder controle en getest heb, voordat ik de "grote batch" bestel.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
buckfast_beekeeper

Golden Member

Op 22 mei 2020 10:01:32 schreef Hoeben:
[...]
Laatste stand:
2020-05-22 13:11:03 Picked up by the carrier,

[...]
Invoerrechten komen er wel op, dat is niet erg. Hier betalen we ook BTW en voor mij zijn dat zakelijke kosten. Maar als ze daar nog bovenop een 25 Euro extra rekenen, dat vind ik dan niet normaal. We doen toch niets fout, waarom dan iets wat op een boete lijkt [...]

Tja, die persoon die dat douane papiertje in orde brengt heeft ook graag een wedde. In het verleden nog een paar auto's ingevoerd uit Duitsland naar België. Daar kwam meer dan 1 papier bij kijken. EX61, T2L, ... tot serienummers van radio, versterker, cd-speler moesten ingevuld. Binnen het uur was je de grens niet voorbij. We mochten ook alleen de grens bij Eynatten gebruiken anders had je ook nog doorvoer door NL en in Eynatten zat een militair om te helpen bij de rompslomp. Ook terugkeer naar België diende via Eynatten te gebeuren en dan was je een halve dag kwijt.

@rew hier onder: en die nerd heeft gratis gewerkt? Die servers en het instant houden er van kost ook niks? Servers en serverrooms zijn een blijvende kostenpost. Enkele dagen geleden hebben ze in onze serverroom een nieuwe airco geïnstalleerd 14kW. Zal wel wat meer verbruiken dan een keukenkoelkast. Buiten de kostprijs van het geheel.

[Bericht gewijzigd door buckfast_beekeeper op 23 mei 2020 08:42:31 (14%)]

Van Lambiek wordt goede geuze gemaakt.

Op 22 mei 2020 17:35:01 schreef buckfast_beekeeper:
Tja, die persoon die dat douane papiertje in orde brengt heeft ook graag een wedde.

Dat is allemaal geautomatiseerd tegenwoordig. Hoef je maar 1x een nerd voor te regelen die de boel programmeert. Dit is wat ik in moet vullen. Ik krijg berichten over: douane gedoe ingeleverd. En "clearance" nog voordat de boel bij mij is opgehaald.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
Hoeben

Golden Member

En het is er:
Dinsdag, mei 26, 2020 Locatie Tijd Collo
24 Afgeleverd
23 Zending bij koerier voor aflevering EINDHOVEN - NETHERLANDS
22 Gearriveerd in aflevercentrum EINDHOVEN - NETHERLANDS
21 Vertrokken van sorteercentrum BRUSSELS - BELGIUM
Maandag, mei 25, 2020 Locatie Tijd Collo
20 Verwerkt in sorteercentrum BRUSSELS - BELGIUM
19 Zending tijdelijk -on hold-.DHL onderneemt actie
18 Verwerkt in sorteercentrum BRUSSELS - BELGIUM
17 Douane inklaring compleet BRUSSELS - BELGIUM
Zondag, mei 24, 2020 Locatie Tijd Collo
16 Douanestatus bijgewerkt BRUSSELS - BELGIUM 23:55
15 Vertrokken van sorteercentrum LEIPZIG - GERMANY
14 Verwerkt in sorteercentrum LEIPZIG - GERMANY
13 Gearriveerd in sorteercentrum LEIPZIG - GERMANY
12 Vertrokken van sorteercentrum FRANKFURT - GERMANY
11 Doorgestuurd via FRANKFURT - GERMANY
Zaterdag, mei 23, 2020 Locatie Tijd Collo
10 Gearriveerd in sorteercentrum FRANKFURT - GERMANY
9 Vertrokken van sorteercentrum HONG KONG - HONG KONG
Vrijdag, mei 22, 2020 Locatie Tijd Collo
8 Douane inklaring compleet HONG KONG - HONG KONG
7 Verwerkt in sorteercentrum HONG KONG - HONG KONG
6 Gearriveerd in sorteercentrum HONG KONG - HONG KONG
5 Douanestatus bijgewerkt HONG KONG - HONG KONG 19:12
4 Gearriveerd in sorteercentrum SHENZHEN - CHINA MAINLAND
3 Vertrokken van sorteercentrum SHENZHEN - CHINA MAINLAND
2 Verwerkt in sorteercentrum SHENZHEN - CHINA MAINLAND
1 Zending is opgehaald SHENZHEN - CHINA MAINLAND