Indesit koelvries compressor start niet

Hoi,

Sinds gisteren doet mijn Indesit CAA 55 NX koelvriescombinatie het niet meer. De compressor lijkt niet meer aan te slaan.

Wat merk ik op:
- Lampje in de koelkast brandt gewoon
- Bij het inschakelen van de stroom hoor ik een 'tik' geluid bij het relais van de compressor. De compressor slaat vervolgens niet aan. Dit geluid herhaalt zich elke 1 a 2 minuten.

Wat heb ik al getest:
- Relais open gehaald, lijkt niks vreemds te zien of te horen. Afgezien van wellicht wat verkleurd plastic aan de buitenkant, van de warmte vermoedelijk. (Zie foto 3)
- Startcondensator kan ik helaas niet testen op Farad. Wel heb ik hem aan de multimeter gehangen, dan loopt de weerstand op. Hij lijkt dus wel op te laden in ieder geval.
- Thermostaat afgekoppeld en de hoofdaansluitingen aan de multimeter gehangen. Vreemde hierbij is dat deze altijd verbonden lijken te zijn, ook al draai ik hem in de UIT-stand.

Wat denken jullie dat dit kan zijn? De thermostaat of toch iets anders?

Specs:
- Indesit: https://docs.whirlpool.eu/_doc/PRF076970nl.pdf
- 5 jaar oud ongeveer
- Thermostaat: https://www.ebay.nl/itm/Danfoss-Service-Thermostat-Universal-077B3641-…
- Compressor: Embraco EMX66CLC

Foto's:
https://i.ibb.co/t8Ch0TZ/50-ABE3-DC-BB42-4-C65-B159-47989428712-D.jpg
https://i.ibb.co/wRfbH4n/IMG-4987.jpg
https://i.ibb.co/sVQ94Sq/3-FCCA67-F-CD03-4147-936-F-29189-A6976-C1.jpg
https://i.ibb.co/PWHqtJF/IMG-4958.jpg

Nieuwe kopen...of net zo lang wachten totdat je er achter komt dat de compressor vast staat.

Waarschijnlijk een klep gebroken en daardoor compressor om zeep.
Ik heb al verschillende kapotte R600a compressoren open geslepen en ik kwam telkens hetzelfde euvel tegen, ik vermoed dat dit komt omdat deze compressoren door het R600a gas met een zeer lage zuigdruk werken.

Een nieuwe is niet zo duur, waarschijnlijk tussen de €90 en €120 in maar de arbeid maakt het duur.

Feitelijk mag iedereen deze reparatie uitvoeren omdat R600A een natuurlijk koudemiddel is en daardoor niet onder het Kyoto protocol valt.
Het probleem hierbij is dat het benodigde gereedschap bijna alleen maar bij een gecertificeerde koelmonteur te vinden is.

Als je iemand kan vinden wat bereid is om buiten werktijd de compressor te vervangen dan kun je nog wel eens onder de €200 uitkomen voor deze reparatie

Yep, geheel met S. Oldeerbout eens, compressoren hebben het veel zwaarder dan de vorige generatie koelvloeistoffen , gaat diep in vacuum... Kleppen verbranden of zuigers lopen vast...

Als je de kast brengt, wil ik best een compressortje vervangen...