Broodbakmachine Nova BM-100 : welke riem?

Een 20 jaar oude broodbakmachine NOVA BM-100 na jaren stilstand (17j) terug eens uit de doos gehaald en een geslaagd brood mee gebakken :-). Bij het tweede baksel heeft het aandrijfriempje het begeven, er schoot zo goed als niets van over.

Volgens de lokale wisselstukken-centrale bestaat hiervoor geen vervangriem meer en is de verder nog goede machine voor het containerpark.

Weet iemand raad?

Met vriedelijke groeten,
Jan

Neem de maten op. Er bestaan (in nederland in ieder geval) winkels gespecialiseerd in aandrijfriemen, pulleys, lagers e.d.

Ik neem op kleine schaal reparaties van buizen-elektronica aan voor een heel aardig uurtarief. Interesse? Mail me!
Shiptronic

Overleden

Lijkt me op een gewone poly V-riem, hoeveel ribbels en hoe lang moet hij zijn ?

Document: https://www.romantechno.nl/wp-content/uploads/documentatie/Contitech_a…

[Bericht gewijzigd door Shiptronic op zaterdag 6 juni 2020 15:03:19 (46%)

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

Als je het kleine omloopwiel bekijkt zou ik denken dat het een CONTI®V MULTIRIB ELAS riem moet zijn (zoiets als 4 EPJ 605 : 4 ribben en lengte 600)

Volgens mij moet het riempje elastisch zijn omdat er niets aanwezig is om de riem te spannen. Als lengte heb ik 603 à 605mm gemeten, maar hoeveel korter je de riem dan moet nemen om deze te spannen weet ik niet

Ik kan wel van alles proberen maar het gemakkelijkste zou toch zijn de specificaties van de riem te kennen waarvoor het toestel ontworpen werd.

Willie W

Golden Member

Die motor zit met drie schroeven vast en die schroeven zitten zo te zien in sleufgaten, daarmee kun je de motor toch verstellen en zo de riem spannen.