APC-UPS Smart 1000 verander float and oplaad voltage

Peter112

Special Member

Ik heb gisteren nog een ups afgekoppeld, zonder netwerk kaart exact gelijk type als mijn vorige foto's. Gaat gewoon aan en de laadspanning voor de accu's met mijn T600 was 27,5 volt. Voor liefhebbers, ik zet deze in v&a . afhalen op opsturen vvor post nl tarief. Zonder accu net onder de 10 kg denk ik.

Alle condensators zien er goed uit, maar zou dit ook maar enigszins een reden kunnen zijn, dat hij zo springt in voltage, in een bepaalde prog mode ? (kleine condensators worden nogal wel eens preventief vervangen)

------ Overige info ------

Backup ups ff gebricked, accu's waren denk nog niet vol, iets te enthousiast lopen tikken (+/-), gevolg ups ging aan, knipperde even op de accu's, deed geen test en ging aan (inverter werkte wel), alleen in PROG mode kwam "=?" door je terminal heen waardoor je niet meer kon proggen, ik kwam erachter als de UPS uit staat je hem nog steeds kon benaderen via serieel (f*cking handy), uiteindelijk nog iets verder kunnen slopen, nu starten die helemaal fout op, verschillende keren relais uit aan, gelijk in fout code, ding uitgezet en enigszins weer de code van de eprom in range gebracht, nou starten die weer goed op.

Paar dagen later,

Hmz,..UPS gaat bij bepaalde waardes b.v. "FF" staat hij op de allerlaagste float voltage stand, laden met 27.10-20-30-40-50 hele tijd verspringt de voltage 2 keer p.s., in de terminal krijg ik bij het proggen en overal bij het uitlezen "=?" zet je de UPS uit kan je hem wel proggen zonder die "=?" deze ups duidelijk niet happy, maar lag dus niet aan mij, ik raakte een waarde die ik moest hebben en ups raakte over de flos, zet ik hem 10 stappen hoger is alles wel goed en laat hij stabiel op 27.85v, niet heel wenselijk.

Andere UPS is wel happy met die voltage verlaging 27.2v, echter zet hem niet te laag, 26.04v, want zonnepanelen laden met 28.4v en dan word die afstand te groot, wil je juist op UPS mode, en dan staat alles te knipperen totdat de voltage verlaagt word, hehe einde dag, wolkje. :)

Alles met een knipoog ;-)