Beckhoff BC9000 - De eerste stappen

Hoi allemaal,

enige tijd geleden heb ik een Beckhoff BC9000 met enkele modules op de kop kunnen tikken. Ik overweeg een PLC in te zetten in mijn nieuw te bouwen woning. Aangezien ik de electra grotendeels zalf ga aanleggen heb ik dus veel vrijheid met bedrading. Om de setup te testen wil ik de komende weken een testopstelling maken. Ik heb echter wat moeite om de eerste stappen voor elkaar te krijgen.

Beckhoff heeft veel documentatie op de site maar ik denk dat ik een paar elementaire stappen mis. Zie onder hoe ver ik gekomen ben. Ik heb een virtuele ethernet interface gemaakt en daar de BC9000 aan gehangen. Met 'scan boxes' heeft ie zelf de onderliggende modules gedetecteerd - so far so good.

Maar dan loop ik vast. Als ik een signaal op de inputs zet dan zie ik dat niet in de system manager terug. Vanuit de PLC programming omgeving kan ik niet iets maken om naar die BC9000 te sturen, hij is immers niet gedefineerd als 'target'. Daarnaast geeft die virtuele ethernet interface ook af en toe een vreemde popup foutmelding. Ik heb dus het idee dat er iets niet helemaal lekker zit.

Wat ik voor nu vooral wil weten:

1. Deze setup op het screenshot, is die logisch? Mis ik hier iets?
2. BC9000 is een bus terminal controller. Volgens mij betekent dat dat er ook zelfstandig software op kan draaien, dus ook zonder Twincat?
3. Ik heb ook geprobeerd via modbus TCP verbinding te maken met dit device. Volgens mij lukt dat, maar ik loop vast met de addressering. Kent iemand voorbeelden van hoe dit werkt met Beckhoff BC apparaten? Ik heb veel online gezocht maar er zijn zoveel verschillende typen dat het lastig is een goed voorbeeld te vinden.