Vaatwasser Siemens SE25291

Van een vaatwasser Siemens SE25291/07 werkt de circulatiepomp niet.

Heeft iemand van deze machine een schema of waar kan ik dit vinden?

En hoe kan ik deze pomp eventueel demonteren om te vervangen?

Maar eerst zou ik het schema willen bekijken om te meten waar de spanning naar de pomp vertrekt, misschien is er iets mis met de print.

Bedankt en vriendelijke groet

De rechter zijwand er af.
Er kan of een condensator of een startrelais op zitten.
Wat is je klacht?

De vaatwasser neemt water maar dan moet de circulatiepomp gaan draaien maar dat gebeurt niet.

Kun je met de rotor draaien. Als je het paneel er af hebt rechts dan kun je net aan de alu koelvinnen van de rotor. Dit zijn al wel fossielen ondertussen. Wat is de staat van de fijne wasfilter? Als hij water genomen heeft hoor je dan het gezoem van een motor die stroom krijgt maar niet draait? Een transformator geluid. Zacht gezoem. Lang stil gestaan?

Inderdaad, lang stilgestaan.

Rotor zat vast maar met een schroevendraaier heb ik de rotor toch losgekregen, draait nu heel gemakkelijk. Geen gezoem te horen nadat hij water genomen heeft.

Ik zal morgen eens proberen de spanning op de motor te meten.

Ik zal als ik tijd heb wat info in je postbus dumpen. Staat vd fijne filter?

Dit zijn de filters, die rechtse is aan vervanging toe, nu nog zoeken waar ik die kan kopen.

De vaatwasser doet het ondertussen, de fout was dat de circulatiepomp geblokkeerd zat, raar dat ik geen gezoem hoorde, kan aan mijn slecht gehoor liggen.

Rotor hoeft maar iets vast te staan en pomp start niet, dus probleem opgelost? Ja en nee, mogelijk dat de afdichting gaat lekken nu: houd dit in de gaten.. Revisiekitjes zijn er nog wel... Filter is wel erg kapot...

Probleem blijkbaar opgelost, en hopelijk geen lek in de toekomst.

Allen bedankt

die filter kun je ook los bestellen, heb dat zat gedaan bij bsh machines uit medio zero's. daar ging alleen de filter vrij snel van stuk, wat later de zeepbak. wat een verschil tov bauknecht was dat, daarvan was een machine met 6500 beurten op de klok voor 3/4 al vervangen intussen..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

@testman zou je een link of bestel nr kunnen bezorgen van de losse fijnfilter?

00427903 is het complete setje... rond de 15 Eu klaar. Losse filters zijn er al een tijdje niet meer...

Testman, niet met je eens: Ken zat Whirlpools en Bauknechts die gemakkelijk al over de 15 jaar zijn en nog vlekkeloos draaien na soms maar enkele reparaties. Onze Bauknecht is ook al van 1994 ( Philips bouw)Bosch vind ik erg jammer met veel uitval van printdefecten, niet gehad bij Whirlpool met een serie vaak defect door kabelgeleider daarbuiten genomen...

uitzonderingen heb je altijd, ik heb ervaring met die machines waar ze 3x daags draaiden stampvol met zwaar servies. bestekmanden van bauknecht waren in 3 maanden gewoon kapot, die van bsh gingen 2 machines mee. ook pompen, dichtingen, wielen was allemaal brak spul bij bauknecht. rekken die geheel loskwamen uit de ophanging, elke machine fixte ik dat probleem met 8 tiewraps en dat bleef wel zitten.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Gisteren om 18h15 artikelnummer 3.05.37.28-2 besteld bij www.fiyo.be en deze voormiddag om 11h30 ontvangen. Prima dus.

Vaatwasser is weer helemaal oké.

Jij geluk met Fyio, ik gelicht met een ZGN faillissement, jaja...

Ja Testman, ik zie dat de BSH rekken juist na 4 jaar zodanig roesten dat de wielen er vanaf vallen... Yep, de ultrabudget whirlpools hebben rekken die je gewoon kan torderen, lijken wel kleerhanger ijzer zo dun.. Ja, maar 325 Eu voor in inbouwer is ook wel erg goedkoop..