koelkast inventum type kv600 motor draait niet meer

hallo
ik zit met een koelkast inventum type kv600
de motor draait niet meer, lampje in koelkast brand nog dus hij
heeft wel stroom
koelkast is net 2 jaar oud
is dit bekende klacht?

In het beste geval wil je leverancier eens bekijken of hij het in waarborg wil nemen. Bespreek met hem eerst even ernstig de mogelijkheden. Indien dit niet kan, welke werkzaamheden ben je bereid te ondernemen en kun je aan? Hoor je om de paar minuten een klak vanuit de motor en dan kort even een gezoem en dan terug een klak? Even 5min aandachtig luisteren achteraan. Heeft de motor warm?Je zou bv de motorkap (zwart kastje aan de zijkant vd motor kunnen openmaken en kijken of de motor stroom krijgt vanuit de thermostatische regeling rechts aan de binnenkant van het koelgedeelte onder de diepvries. Wat je ook kan is nakijken of de temperatuurregeling naar behoren werkt. Best mss na open maken wat foto's maken en posten zodat we kunnen zien met wat we juist te maken hebben. Mogelijke defekten: motor (indien deze stroom krijgt zonder draaien). Startrelais. Thermostaat/elektronische regeling.

Als je iets open legt zou het handig zijn dat je hiervan foto's maakt en ons deze bezorgd zodat we kunnen meekijken waar we mee te maken hebben. Welke startrelais op de motor. Welke kleur bekabeling. Welke thermostaat.... Zo kunnen we beter meehelpen. Het "beste" dus om te doen, efficiëntste...
Hoe zit het met de rest van mijn bemerkingen?
Thermostaten met zelfontdooiing haperen geregeld. Een tik op de regeknop binnenin is soms genoeg om hem terug aan de praat te krijgen. Het geeft wel geen garantie. De thermostaat kan later terug stil vallen. Ik plaats altijd een nieuwe. Indien het een elektronische regeling is gaat dit niet helpen dan is meestal de MKT condensator verlopen in waarde of de voeler (ntc) stuk)

[Bericht gewijzigd door EricN op 11 oktober 2020 16:39:56 (36%)]

Op 11 oktober 2020 12:03:05 schreef gerard1:
wat bedoel je met Best mss ?

mss = misschien.

'Het best is misschien'

Heeft de kast een superfrost knopje of iets dergelijks, en werkt dat wel?

[Bericht gewijzigd door maus0611 op 11 oktober 2020 15:22:12 (18%)]

Word de compressor warm? Anders nLeverancier contacten: Mogelijk staat compressor vast of winding onderbroken.

koelkast was 2 jaar en 2 weken
we hebben in overleg met inventum het op garantie kunnen gooien
inventum heeft hem omgeruild voor een nieuwe met weer 2 jaar garantie zonder wat te betalen.
alle lof voor . . . .