Siemens LOGO en SQL database

Goedemiddag,

Om mijn vraag maar zo simpel mogelijk te stellen:

Kan een Siemens LOGO communiceren met een SQL database?

De bedoeling is om (in eerste instantie) 11 digitale 24V inputs te verzenden naar een SQL database.
Ik heb totaal geen kennis van SQL databases vandaar mijn vraag.

Het mag ook een andere oplossing worden, als ik maar digitale inputs kan verzenden naar een bedrijfsnetwerk. ik kan bijvoorbeeld ook 5 volt inputs maken zodat er op TTL niveau geschakeld word.

De inputs zullen tot 5 keer per minuut hoog worden en de bedoeling is om dit om te zetten naar cyclustijden die dan real-time kunnen worden bekeken.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Groet,

R-Tronic

GJ_

Moderator

Een LOGO is niet echt bedoeld voor dit soort zaken. Ik heb zo snel geen andere suggestie voor je maar dit is m.i. een doodlopende weg.

Hoi,

De laatste hardware versie (v8) van LOGO heeft toch een interne webserver die zen data bewaard/uitleest vanaf de microSD kaart, de gegenereerde HTML bestanden met de LOGO web-editor, kan je steeds aanpassen naar je eigen behoefte.

Ik ben geen SQL specialist maar bv. de Siemens LOGO modules die ik op men werk gebruik verzenden mailtjes naar me bij bepaalde triggers in het machinepark, dus gegevens schrijven naar een externe (op hetzelfde netwerk) database moet te doen zijn lijkt mij...

Het enige merk PLC waavan ik weet dat ze interface kaarten hebben welke direct met een SQL database queries uit kunnen voeren is Mitsubishi:

https://orgnew-www.mitsubishielectric.com/fa/products/cnt/plcr/pmerit/…

Wil uiteraard niet zeggen dat er niet meer merken zijn die dit zouden kunnen.

Oke, het is zeker geen kant en klare oplossing dus. Die mailtjes sturen kan handig zijn voor alarmen maar om nou elke 11 seconden een mailtje te sturen... Ik ga even met de IT overleggen hoe we het anders aan kunnen pakken.

Bedankt!

EricP

mét CE

Als je ergens een PC hebt die 24/7 (of tijdens productie...) aan staat... Ik heb nog wel een paar galvanische gescheiden input kaartjes. Doen alleen wek RS232, maar dat kan met een FTDI chippie zo naar USB. Spugen elke seconde de status van de inputs uit. Klein stukkie code in een taal naar wens om dat in een databeest te frotten. Dat zou zelfs op een windoos stuk ellende nog moeten kunnen werken.

buckfast_beekeeper

Golden Member

Als de plc een webserver heeft die JSON data kan uitzenden naar een PHP pagina krijg je dat wel voor elkaar. PHP pagina maken die JSON omzet naar een input sql statement of een stored procedure aanroept en klaar.

Afhankelijk van wat er in het bedrijf al aanwezig is kan er een keuze gemaakt worden. MariaDb en MySQL zijn gratis en er is veel voorbeeldcode rond te vinden.

Van Lambiek wordt goede geuze gemaakt.