trommelkruis miele staal en alluminium


maus0611

Golden Member

En wat is er dan anders aan een 6+ kg machine? Die kruizen breken ook maar zijn dus niet uitwisselbaar...

En waarom verkoopt Miele geen kruizen... Ze gooien hun eigen glazen in nu, ze breken bij bosjes als ik op marktplaats kijk. Durf bijna geen nieuwe machine te kopen..

Hoeben

Golden Member

Gewoon een andere merk kopen en dan elke 4 jaar een nieuwe.

Mijn Miele W373 moet nu al zo'n 15.000 a 20.000 draaiuren hebben. Wel lagers vervangen, al 3 keren koolborstels, op het PCB componenten als elco's en relais vervangen.

Al met al is de duurdere Miele veel goedkoper gebleken dan een goedkope machine.

Jammer dat ook bij Miele managers zitten die alleen nog maar naar korte-termijn winst kijken.

@hoeben: W733? Of echt de recentere W373?

[Bericht gewijzigd door EricN op 25 oktober 2020 09:03:48 (49%)]

Geen enkel merk levert nog de kwaliteit van vroeger.
Komt ook door de consument, vraag naar goedkope toestellen.
Vergelijk maar eens de constructie, meer plastiek, printen die sneuvelen door op de limiet berekende componenten, trommels, lagering.

Alles mag niet te lang meer meegaan en moet goedkoop zijn.
Bij kleinste defect op de vuilhoop tegenwoordig. Geen herstellingen meer.

En alles moet A+++++++ zijn, was - spoel resultaten zijn ondergeschikt nu.

Hoeben

Golden Member

Op 25 oktober 2020 08:51:38 schreef EricN:
@hoeben: W733? Of echt de recentere W373?

W373 uit het jaar 2000. 20 jaren oud dus. Een die flink gewerkt heeft, kinderen, veel honden.

En alles moet A+++++++ zijn, was - spoel resultaten zijn ondergeschikt nu.

Klopt, en de meeste hebben ook geen kookwas meer, een keer per kwartaal machine eens goed schoon wassen op 95° lukt ook niet meer. Wastijden van +3 uur zijn inmiddels de norm...

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.
maus0611

Golden Member

En wat zie je dan gebeuren, machines draaien 90% van de tijd op 'Snel + mix' van 50 minuten op maximaal 40 graden, want warmer word ie niet in dat programma.

De nieuwe mieles hebben terug veel opties om het water flink wat bij te draaien.(spoelen met hoog water, extra spoelingen standaard zonder toets xtra water, voor mensen met allergie vinkje,...) Er is hoop daar, de kwaliteit daarentegen....
@hoeben: taaie rakker aldaar. Heb je de werkelijke uren al nagekeken?

[Bericht gewijzigd door EricN op 25 oktober 2020 12:17:56 (13%)]

Hoeben

Golden Member

Op 25 oktober 2020 12:16:53 schreef EricN:
De nieuwe mieles hebben terug veel opties om het water flink wat bij te draaien.(spoelen met hoog water, extra spoelingen standaard zonder toets xtra water, voor mensen met allergie vinkje,...) Er is hoop daar, de kwaliteit daarentegen....
@hoeben: taaie rakker aldaar. Heb je de werkelijke uren al nagekeken?

Kan ik de werkelijke uren dan ergens zien?

@hoeben Dit zijn de uren opgeslagen in het geheugen, het gebeurt heel regelmatig dat deze niet kloppen ook hoor door eeprom fouten, printvervanging of drg

maus0611

Golden Member

De W5877 ook, staat standaard aan. De extra water knop, die nog eens extra aan kan, laat het water stijgen tot in het glas, bij een katoenprogramma.

Al met al na 7 jaar nog een brandschoon rubber en nooit stinken. Geen vloeibaar wasmiddel en geen wasverzachter...

@maus0611 Idd deze hebben ook wat opties. Maar de nieuwe W1 heeft er nog wat meer heb ik gemerkt. Heb je de "voor mensen met allergie" aan staan? Hier ook zulke machine met alles hoog ingesteld (geen wasverzachter in gebruiken) ook geen vuile rubber of stinkende toestanden. Ik had onlangs een klant die ernaar vroeg dus ben ik de nieuwe machine moeten gaan leveren en gelijk de pc er aan en dan alles open gedraaid, een heerlijk gevoel. :-D

Kopers laten zich al te vaak verleiden door die energie labels A+++ die niks inhouden. vroeger had je geen problemen met machines die stinken of weinig spoelen, allergie;

Net als die warmtepomp droogkasten, uren staan draaien en hopelijk het wasgoed droog, en na enkele jaren volledig opengooien om schoon te maken.
Al die eco toestellen draaien langer, dus vlugger aan de bedrijfsuren.

vaatwassers die bijna geen water meer nemen, kleinere circulatiepomp, keerklep, en vetophoping

Ik zal mijn 2000W luchtafvoer droogkast nog eens in gang gaan trekken, de kookwas moet ondertussen gedaan zijn. Hahaha
De enige luchtafvoer droogkast die Miele nog verkoopt kost 850 euro. Daar heb je een condensmodel voor. #verkoopstrategie
TS heeft ons vermoedelijk al in zijn spamfolder gezet (nog niets van feedback gezien) dus kunnen we gerust ondertussen eens off topic uit de bocht gaan, hahaha.

@ Maus0611: Een 7Kg of zwaarder heeft een trommelkruis met iets grotere spaken, je komt aan alle kanten 1 cm te kort, gaten komen niet overeen..

Miele verkoopt wel degelijk kruizen, alleen ICM trommel a de somma van 350Eu!!!

Zo inefficient is een slangafvoer droger niet eens: Vaak doen die dingen in 45-60 min een volle draai met 2000w.. TOV 2uur voor een WP droger a 1000W!! Wat scheelt dat??

een vraag die dikwijls valt hier is: Wat is het werkelijke verbruik van een WP droogkast na enkele jaren? Wat is het verschil dan werkelijk? Maar ja, de verkoopcijfers boomen en de hoge prijs spijst de kas dus van een onderzoek is nog niets in huis gekomen. Mijn luchtafvoer droogkast heeft overigens voor een volle lading handdoeken geen uur nodig en de verwarming valt als eens uit ook. Een terechte opmerking van je dus.

Die kost wat meer in energie verbruik daar de droger een pomp heeft, en nog extra moet condenseren, dat kost tijd...ong 20-30 min meer op volle draai.. Dus dan?? Tsja, dan is een WP goedkoper!! Maar in mijn visie is de duurdere aanschaf moet je er ook uit zien te halen..

Een warmtepomp droger gaat simpelweg meer verbruiken naarmate ouder word. Het dichtslibben van de verdamper resulteert in langere droogtijd. Record was iemand die bij me kwam met zijn WP, deed 8 uur er over en was nog niet droog!! Verdamper nagenoeg dicht.. Na grondig beurtje was tijd weer 2 uur ongeveer.

Blijf de filter technologie van Miele de beste, verdamper blijft vrij schoon.. TOV Siemens, AEG EVA

[Bericht gewijzigd door smd op 25 oktober 2020 21:27:51 (43%)]

maus0611

Golden Member

7 jaar oude Miele t8861 thuis, en die bij m'n ouders is nog iets ouder, niets geen vuil.. Begin dit jaar hun machine opengemaakt, allemaal keurig netjes nog. Het ding draait ook geen uren, maar slechts een uurtje. Het maakt wel uit of je was is gecentrifugeerd op 1600rpm. Op 1200 doet de droger er merkbaar langer over..

En ik heb kosten gespaard omdat ik hem samen met de WM op 1 groep kon plaatsen.

Waarom hangt er altijd een zwarte sticker aan de machines, in Nederland verkocht?

Ik heb zelf goede ervaring met warmtepomp drogers

Ze draaien langer maar wel echt zuiniger

Ding verbruikt 650 - 700 watt en droogt 8 soms meer kg was in 2,5 uur.

Daarbij komt de energie in huis terecht en hoeft de verwarming minder te stoken.. en als het warm is hangt de was buiten.

Wel erg belangrijk om de filters schoon te houden en zo af en toe met een kwast met lange haren en de stofzuiger de verdamper schoon te houden..

Die oude miele`s zijn inderdaad goud waard... ik heb nu twee 6 kg softcare modellen staan een 1450 en 1600 toeren heerlijke machines.. die 1600 toeren was in anderhalf uur een volle trommel.. deurtje open laten als ze klaar zijn en geen vloeibare zeep dan kunnen ze voorlopig mee.

300 gram motivatie -> kop van de hamer!

Een oud apparaat in leven houden heeft (tot op zekere hoogte) natuurlijk economische en ecologische voordelen. Zeker als je zelf handig bent.

Ik lees hier over dichtgeslibde filters, maar dat is natuurlijk bij 'ons' niet het geval. Iemand die een waskast van 20+ jaar oud in leven houdt met reparaties, zal deze simpele onderhoudstaken ook wel uitvoeren.

Een WP droger is zeker zuiniger dan een droger met afvoerslang. En dan gaan we natuurlijk uit van het volgen van het 'onderhoudsboekje'. Als dat niet gedaan wordt, kan je de kast daar natuurlijk niet de schuld van geven, dan moet je de gebruiker vervangen.

Onze WP droger (iets van 600W) heeft de was in 1.5 uurtjes droog en het wordt nauwelijks warm in de kamer waar die staat (weinig lekwarmte). Hoeveel lekwarmte heeft een afvoerslang droger? Laten we eerslijk zijn: warmte is toch het geen dat het meeste energie kost.

PS: Wij reinigen de droogkast wel jaarlijks door deze even flink door te blazen met de compressor.

De eerste is een miele. Zo kom ik ze heeeeel dikwijls tegen. De 2de een bauknecht of whirlpool die 3 wassen oud is. Even inzoomen op de deurrubber. Die staat met een vlaggetje "full" te wapperen. Mensen zijn heden ook dommer dan vroeger.

maus0611

Golden Member

Brrr.. blij dat die van mij in nieuwstaat is.

Ben jij witgoedmonteur algemeen? Heb erover gedacht om te solliciteren, deze foto helpt niet... :P

Op 26 oktober 2020 07:32:28 schreef fabrice:
Waarom hangt er altijd een zwarte sticker aan de machines, in Nederland verkocht?

Geen idee, wat staat erop?

Tegen vetzakkerij moet je wel bestand zijn. Idd alles wat een stekker of batterijen heeft. Professioneel enkel witgoed maar ze komen hier alles vragen. Van horloges tot graafkranen.