Deurbel op afstand

alexandre

Golden Member

Dag allemaal,

In mijn nieuw verworven elektrische horrorhuis doet zich het volgende probleem voor.
In het huis bevindt zich een mooie ouderwetse deurbel in een eikenhoutenkastje. Bel werkt op wissel/gelijkstroom en is in goede staat. Ik denk een kleine 100 jaar oud. De beldrukker bevindt zich op een gemetselde kolom los van het huis, 10 meter, en is via een lullig dun snoertje verbonden met de bel. In serie een platte batterij. (Hema, 2007).
Werken doet het niet. Ik heb een aansluiting gemaakt met een beltrafo maar zoals hier te verwachten is werkt het niet. Het kabeltje van de drukker naar huis is onderbroken. Een nieuwe kabel is eigenlijk geen optie. De beldrukker, mooi oud koper, wil ik weer gebruiken evenals de historische bel. Er moet dus een draadloze verbinding komen, b.v. met één van die goedkope draadloze deurbellen zonder de drukker te gebruiken en het binnenkomende signaal moet de oude bel in werking zetten zonder het geluid van de moderne ontvanger te activeren. Lang verhaal voor een klein probleem. Wie weet de oplossing.
Groeten, Alexandre

ik zou een nieuw kabeltje trekken, draadloos is ruk, batterij is leeg als je een pakketje verwacht of bereik is slecht door muren ed.

waar rook was, werkt nu iets niet meer
alexandre

Golden Member

Ja, dat zou ik ook doen als het zou kunnen. Maar helaas, onmogelijk zonder er een megaproject van te maken.

maartenbakker

Special Member

Dan moet je de draadloze drukker met twee draadjes aan de antieke drukker verbinden en de huisunit op een of andere manier voorzien van een relais.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
alexandre

Golden Member

Ja, zoiets had ik ook gedacht. Maar hoe uit te voeren?

Shiptronic

Golden Member

https://klikaanklikuit.nl/product/draadloze-deurbelset/

Losse bel kan met de inbegrepen deurbel afgaan

[edit] blijkbaar niet het gewenste effect.

De AMU-500 ( https://klikaanklikuit.nl/product/universele-schakelaar/) kan het wel, zie handleiding ( https://klikaanklikuit.nl/wp-content/uploads/Handleidingen/70109_AMU-5… )

Pag 10, figuur 5D

PS, wat een waarde loze site, sta je op het product en wil de handleiding moet je weer opnieuw zoeken, en Artikel nr (AMU-500) staat niet bij het product, wel de product code ( 70109 ) |:(

[Bericht gewijzigd door Shiptronic op 20 oktober 2020 20:44:38 (28%)]

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

https://klikaanklikuit.nl/product/drukknopzender/

deze inbouwen achter de drukker?

[Bericht gewijzigd door andre1973 op 21 oktober 2020 13:16:14 (17%)]

zit sinds 2009 in de PV.
alexandre

Golden Member

Ja, zoiets lijkt me precies wat ik zoek. Even uitvogelen hoe het precies aangesloten wordt. Hoe is niet erg duidelijk.

alexandre

Golden Member

Van de site klikaanklikuit wordt ik niet veel wijzer. Eigenlijk alleen maar verwarring. Dus hoe verder, heeft iemand een werkbare oplossing? B.V. uit eigen ervaring?

Als de bel zo'n 100 jaar oud is zal het huis ook niet nieuw zijn, misschien kun je achterhalen waar de kabel onderbroken is?

Heb je de drukker gecontroleerd? Die kan ook stuk.

Shiptronic

Golden Member

Op 22 oktober 2020 18:31:28 schreef alexandre:
Van de site klikaanklikuit wordt ik niet veel wijzer. Eigenlijk alleen maar verwarring. Dus hoe verder, heeft iemand een werkbare oplossing? B.V. uit eigen ervaring?

Wat is er niet duidelijk? Ontvanger(https://klikaanklikuit.nl/product/universele-schakelaar/ ) kopen , zender ( https://klikaanklikuit.nl/product/drukknopzender/ ) erbij en met de galvanisch gescheiden contanten kan je de bestaande deurbel schakelen.

[Bericht gewijzigd door Shiptronic op 22 oktober 2020 19:29:41 (12%)]

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

Heb je de bel al gecontroleerd door die direct op de batterij / trafo aan te sluiten?

En idd, maus0611 heeft gelijk: Ook de drukker controleren.

(Ik was het "beldrukker kopen bij de gamma, monteren, en 1 jaar later is ie weer kapot. D'r zit nu een ge-3D-printe behuizing met een echte schakelaar op... Als ie kapot is, kan ik hem repareren.... )

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
alexandre

Golden Member

Beldrukker is in goede staat. De kabel die ingebetonneerd zit is ergens onderbroken. Om die te repareren of vervangen is eigenlijk niet te doen. Een gemetselde kolom slopen, stukje bestrating opbreken, etc.

marcob

Golden Member

Er bestaan beldrukkers met een zonnepaneeltje.

Eerste de beste via Google, https://www.ebay.co.uk/itm/Solar-Panel-for-Ring-Video-Doorbell-1-2-Wat…

Dan misschien zelf iets doen met enkel een zonnepaneeltje, drukker en zender. Accu verbruik is minimaal, alleen zenden bij activering drukker.

Een WOK is ook maar een vergiet zonder gaatjes

Ik heb zo'n ding ingebouwd in de MK bij min moeder in huis. volgens ij is het zo dat je er een batterij in stopte en de draden aan de originele drukker verbind. Daarna leer je de bel(len) in, door ze in programmeer stand te zetten en dan de drukker in te duwen. Mijn moeder hoort behoorlijk slecht en hoorde de deurbel n de gang niet meer, nu heeft ze zo'n bel in de huiskamer, en hij geeft nog licht ook, en kan ze de 2e (die normaal in de bijkeuken hangt) eventueel bij ziekte mee naar boven nemen en in de slaapkamer in een WCD stoppen.

zit sinds 2009 in de PV.