Vraagje: tft voor buiten

Beste,ik heb al 15 jaar een deurbel met lcd display aan mijn voordeur die een tekst toont als men aanbelt. Nu zou ik dit willen vervangen door een 2.4 tft display maar ik weet niet goed of je dit wel buiten kan gebruiken?De regen kan er wel niet aan maar kan het wel tegen bv: negatieve temperaturen .Op het internet kan ik daar niets van terug vinden bij welke temperaturen dit mag gebruikt worden!Iemand ervaring daarmee ?alvast bedankt!

Je moet letten op de 'response time' van het display. Hoe sneller, hoe minder last bij koude, (meestal)
Hoe trager het display is, hoe meer last je krijgt bij heel lage temperaturen...

https://www.researchgate.net/profile/Pierre_Boher/publication/322203279/figure/fig1/AS:578286697025536@1514885700227/Response-time-measurements-on-TN-Dell-LCD-top-and-IPS-IIyama-LCD-bottom-for-9x9-grey.png

Oled displays hebben er het minste last van...

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard en software ontwikkeling: www.arcovox.com

Bedankt arco ,ik ga mij een OLED-display aanschaffen!

Doorsnee genomen word de bedrijfs temperatuur gespecificeerd.
Ik weet niet zo uit mijn hoofd hoe het met TFT werkt, maar LCD's zijn sterk temperatuur gevoelig, dus desnoods met een vermogensweerstand warm houden.
(Dat is het ultieme lapmiddel voor de echt koude omgevingen :P)

"Stupidity is also a gift of God, but one mustn't misuse it." - Pope John Paul II

Guys....

De boel moet een text displayen als men aanbelt. Een responsetijd van 1000ms zou acceptabel zijn in deze toepassing. Het grafiekje laat zien dat je bij -20 een responsetijd van 250ms mag verwachten. De gebruiker moet dan een kwart seconde langer wachten voordat ie de text kan lezen. Bij min 20! Dat komt in NL hoogst zelden voor. Bij min 10 is het scherm al 3x sneller.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/