audio van geluidbron naar radio zenden

Hallo allemaal,

Ik heb een Frido 517 buizenradio. Nu is mijn vraag is het mogelijk om een simpel zendertje te bouwen waar ik audio mee kan verzenden en dit dan kan ontvangen op de radio? de radio heeft korte, midden en lange golf.

Alvast heel erg bedankt,

Groet,

Aad

RAAF12

Golden Member

Is het niet handiger om de grammofoon aansluiting op de achterzijde te gebruiken? Een MG zender bouwen is een beetje overkill om audio op de radio te laten klinken. Schema staat op https://nvhrbiblio.nl/schema/Fridor_517.pdf
Met snoertje is een koptelefoon output signaal of bijv. BT audio aan te sluiten.

Bedankt voor je reactie.

Ja dit heb ik al jaren op die manier. Maar ik wil eigenlijk een geluidsbron en dan in de keuken een radiootje en in de woonkamer etc.
En ik ben benieuwd of het dan mogelijk is als je door aan de afstemknop te draaien uiteindelijk bij je eigen muziek uitkomt

[Bericht gewijzigd door PierAad! op 4 november 2020 04:22:02 (28%)]

RAAF12

Golden Member

Yep, dan moet er een AM zender tussen https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk011uaDBzboUoC1ff9Byo3jV-a6R9Q… op bijv. de middengolf. Kleine waarschuwing, zenden zonder vergunning op die band is niet toegestaan...

[Bericht gewijzigd door RAAF12 op 4 november 2020 04:30:04 (14%)]

Peter112

Special Member

Bluetooth zender-ontvanger

am https://www.amateurradioshop.nl/webshop/bouwkits/hf/detail/41/am-pll-m… en zoals hier al gezegd en nog eens op de website mag het niet. Nou komt er een paar mW uit dat ding op de AM en denk dat het wel mee valt als je het netjes in elkaar zet.

Je kunt ook een kleine fm 50nW nemen, alleen is het met 2 meter afstand al prut.

Frederick E. Terman

Honourable Member

Hierboven: Jammer dat daar geen schema of uitleg bij zit. Maar ik denk dat het een kloon is van dit zendertje:

https://www.nfor.nl/radioforumservice/index.php?p=artikelen&sub=ar…

Het is een mooi zendertje. Dat gebruiken we eigenlijk altijd om bv. in het museum oude radio's van 'bijpassende' muziek te voorzien.

Keramisch, kalibratie, parasitair: woordenlijst.org

Hallo Allemaal,

Heel erg bedankt voor de reacties. Ik ga aan de slag met een van de twee zenders. Ik laat weten als het gelukt is. Zal nog wel even duren want er lopen verschillende projecten haha.

Groet,

Aad