Sunbeam broodrooster op 230V

RAAF12

Golden Member

Jawel dat werkt. Je link is voor de mobiele site van Ali dit is de gewone. https://nl.aliexpress.com/item/32678992929.html
Zelfbouw zoals deze https://www.circuitsonline.net/schakelingen/93/voedingen/inschakelvert… is waarschijnlijk duurder maar is wel sneller in huis :-) Kan op een plaatje met gaatjes.

Ik zou het eenvoudig houden een inrush current limitor NTC doet het evengoed dan een stuk extra elektronica met relais erop. Ja, ik typ het speciaal volledig in het Engels zodanig dat je met die term kan gaan googelen.

Bedankt voor de tips weer. Heb toch dat bordje van AliExpress besteld. Heb eerder deze week ook een Amerikaans type wandcontactdoos besteld uit China dus wachten moet ik toch al. Volgens mij heeft die van mijn eerste link ook een enable of zo. Mocht het toch teveel worden voor de hue smart plug kan ik de smart plug enkel die enable laten activeren of zo.

RAAF12

Golden Member

De verhuistrafo zal zonder last weinig stroom verbruiken maar als die uit het zicht geplaatst wordt zal het moeilijker worden er een schakelaar tussen te zetten. Evt. plaats je ergens een voetschakelaar in de buurt.

Die schakeling in de tweede link werkt met een stel NTC's en het relais kan 100A schakelen....
https://nl.aliexpress.com/item/4000121696887.html
Ik zie nergens een enable aansluiting op die printen die je met een HUE kan switchen. Geen idee hoeveel zo'n HUE plug mag schakelen en of dat een inductieve last mag zijn.

Prachtig ding!
Ik heb de video ook al meerdere malen gezien maar zag dat ze op eBay nogal aan de prijs zijn en dan komen de mogelijke extra kosten van invoeren er ook nog eens overheen.

Als ik ik er ooit nog es eentje koop wordt dat wel eentje uit Australie. Volgens mij het enige land waar een 230V versie op de markt is geweest.