Kicad snap to grid in eeschema werkt niet (meer)?

Gisteren mijn oude Kicad geupgrade naar de laatste versie. (5.1.7)

Nu kom ik erachter dat in de schema editor de snap to grid totaal niet meer werkt. Dit is totaal onwerkbaar geworden.

Rara wie weet een oplossing of is dat er gewoon uitgesloopt?

Henri's Law 1: De wet van behoud van ellende. Law 2: Ellende komt nooit alleen.
Thevel

Golden Member

Ik heb ook versie 5.1.7
Bij mij werkt snap to grid nog gewoon.

Probleem 1: Ik ben er ondertussen achter dat mijn grid bij de conversie dus een factor 10 te klein was.

Probleem 2: Bij het tekenen van een net verdwijnt spontaan het visuele grid / wordt in een keer een factor 5 of zo groter. Heel irriant want je hebt geen idee meer hoeveel je lijnen uit elkaar zitten.
Het lijkt erop dat het te maken heeft met de acceleratie in "preferences -> Modern Toolset F11 (Accelerated)" dan lijkt het beter te werken.
Met de andere setting (Fallback / F12) krijg je die ellende.

Het is nu weer een beetje normaal alhoewel het redrawen nog steeds regelmatig nodig is.

Henri's Law 1: De wet van behoud van ellende. Law 2: Ellende komt nooit alleen.
bprosman

Golden Member

Ik gebruik al een tijdje de nightly builds , dan loop je af en toe tegen nieuw geintroduceerde bugs aan, ook met Grid instellingen maar er komen ook leuke nieuwe dingen voor terug. Irritant dingetje deze week was dat de een “Small polarized capacitor” (bijna in ieder schema gebruikt) in de standaard libs ineens aangepast hadden qua naam :-(.

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.