Halve groep ligt eruit...

Als de meterkast op een logische plek zit en er werkt vanaf een bepaald punt in huis iets niet meer op die groep, zit de fout tussen de meterkast en dat punt. Klinkt misschien logisch, maar dat kan helpen zoeken omdat je dan letterlijk in meters kunt vinden waar het ongeveer zit. Werkt er van die groep uberhaubt wel iets? Zonee dan zit het misschien zelfs in de meterkast.

Zoek een wandcontactdoos die het niet doet. Kijk naar welke centraaldoos de draden van die wandcontactdoos lopen. Verwijder de steekklem van de blauwe draad in die centraaldoos en plaats een nieuwe klem. Kan zijn dat er doorgelust is in die centraaldoos. Vervang dan ook de andere steekklem met blauwe draden.

Waarom steekklemmen?
Conex draaidoppen kennen dit probleem niet.

Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl
Sine

Moderator

Waarom? Waarom moeten dit soort topics altijd eindigen in een steek vs draai discussie?

ALLES gebruikt tegenwoordig steeklassen, inclusief het schakelmateriaal zelf, alleen het spul uit de eurobak van de gammel laat zich nog schroeven.

Ik zou overigens eens niet te stellig beweren dat een draailas geen problemen kent.
Een draailas kun je net zo goed slecht maken als een steeklas, een draailas is misschien nog wel wat makkelijker te verprutsen.

[Bericht gewijzigd door Sine op 8 november 2020 22:44:34 (13%)]

Ik heb zowel draai als steekverbindingen slecht zien worden, ook na jaren.

Op 8 november 2020 17:29:59 schreef High met Henk:
Tip om slechte las te vinden: flink belasten terwijl je met een thermografische camera (warmtebeeld camera) gaat kijken...

Wellicht hoef je dan niet je hele plafond open te maken.

Let wel. Lasten eruit trekken als je niet test.. dit is een brandgevaarlijke situatie (bedenk wel even dat dit er al jaren. Zit en je dus tot nu toe elke dag door oog van naald kruipt!)

reden te meer om juist niet zwaar te gaan belasten , tenzij de brandweer je buur is

meten waar de nul tov aarde ineens 230V gaat voeren en vandaar uit gaan meten tot het rotte punt. doorgaans een las rot, zeker in oude huizen waar er veel last zit op de 3 algemene groepen die zo'n huis heeft. met pech zitten er nog dozen onder de houten vloeren van de verdieping, daar kun je van bovenuit bij doorgaans. mat eraf halen en je herkent de korte plankjes..

waar rook was, werkt nu iets niet meer
mvdk

Golden Member

In de startpost mis ik de info of dit fenomeen aanwezig was, of ontstaan is door werk aan de installatie.