mag de stroomaansluiting een willekeurige contactweerstand hebben
Ja, de stroom door de hele kring is immers gelijk. Zolang de totale weerstand niet zo hoog is dat het buiten het meet/source-bereik valt (spanning loopt vast, stroom wordt lager, daarom is het geen goed idee om 4 draads aan hele hoge weerstanden te gaan meten. )
Vergeet niet dat het bij de 4 draad source om een stroombron gaat.
Er zijn ook meters die een spanningbron gebruiken. Daarbij zetten ze inwendig een bekende weerstand in serie met de te meten onbekende weerstand. De spanning over de inwendige weerstand wordt dan gemeten. Als de inwendige 1k is en de onbewkende 10k dan is de spanning verhouding tussen de weerstanden gelijk aan de weerstand verhouding (ratio meting)
Al EricP: is het alleen maar vanwege het feit dat ze van een ander materiaal zijn dan het DUT zeker? 
Dat ook maar het heeft met dikte en hoe de stroom loopt te maken. Makkelijker voor te stellen. Als de draad 1 meter dik is dan krijg je de situatie dat de meetpunten feitelijk 1 meter buiten de source punten zit. Maar als dat bij dunne draadjes van belang wordt, is dat je minste probleem, dan gaat er veel meer meespelen 
Puur theoretisch, meet de spanning buiten de stroom aansluitingen om. Er loopt bij een meter met oneindig hoge weerstand absoluut geen stroom van source naar sense. Er valt dan ook geen spanning val over de stukjes niemandsland tussen source en sense. Ergo, je kunt prima meten. Helaas bestaan ideale meters niet.
Mbt draadlengte meten. Bedenk het volgende. Neem 100 cm draad, stuur de stroom erdoor van uit de uiterste kopse kanten. Meet dan 1 cm daarbinnen de spanning. Dit geeft de weerstand van meetpunt tot meetpunt, hier dus fout want dat is de weerstand van 98 cm draad. De meetpunten moeten excact 100 cm overspannen, dus moet je iets meer draad gebruiken of rekenen of speciaal hiervoor probes maken die als het ware de kabel verlengen