Siemens vaatwasser SE63AG30 storing


Nee nog niet, morgen die nog schoonmaken...,
bedankt.

IDD, ik geloof ook afzetting zoals EricN zegt...

inmiddels alles schoongemaakt en dat rpeterende probleem (filmpje) is inderdaad nu op gelost.
Het nieuwe probleem is dat machine zijn programma draait maar er geen eind aan komt...
Een nieuw probleem? Of heeft ea met elkaar te maken? Of heb ik iets veroorzaakt?
Bedankt al vast voor reacties!

Begin klein, met een spoelprogramma van 10 min bv. Dan warmt hij niet en kun je zien dat dit programma hapert en dat gezien de korte tijd je er bij kan blijven en observeren. Dat ok, neem dan het snelprogramma van 30 minuten. Dan weet je binnen de 10minuten of het toestel warmt en dat het na 30 min stil valt. Kun je mss ook even observeren. Werkt het blauwe hefboompje, is er genoeg water. Wordt hij warm...

Uiteindelijk geeft machine storing , blijft op 1 min hangen en duid op verwarmingsprobleem... Relais los op print.. Geen stekkertje los per ongeluk??

dat spoelprogramma had ik al geprobeerd , ging goed
Ik heb maar 3 programmas
Het volgende programma ging dus eindeloos door, vaatwasser werd inderdaad niet warm
Kan geen los stekkertje vinden.
Moet ik de printplaat gaan checken?
groeten

Ja, doe maar uit elkaar. Kan nooit kwaad. Is bij deze heel makkelijk. Was er genoeg druk op het water van de waspomp? Gingen de armen goed rond? Als de motor niet genoeg water stuwt gaat de verwarming ook niet in. Een motor die te weinig druk geeft kan ook de condensator op de motor, filter verstopt, te weinig water, turbine verstopt zijn. De relais zijn ook een gekend probleem. Wel oppassen bij vervangen. Eerst hier advies winnen. Post wat foto's vd print als er wat losgebrand te vinden is.

Ik geloof dat ik maar aan een nieuwe moet. Ben al lang genoeg met het ding in de weer en hij is nou niet bepaald nieuw (jaar of 20...)
Zou het trouwens kunnen dat de hittepomp is beschadigd door lekwater wat vrij is gekomen bij het demonteren van labyrint en vlotterkamer?

groeten

Goede vraag. Ik heb absoluut geen idee hoe je water in de motor krijgt door aan het labyrint te werken dus kan ik moeilijk inschatten welke schade er nog is. 20j is idd wel wat. Het hangt veel af van bv de staat vd witte rubbers ad motor vd naar boven lopende buizen. Vol vet, houd dan maar een afscheidsceremonie. Zijn ze nog goed en er moet nog geen huwelijk gered worden kun je mss nog op zoek naar een printje.

Weet je zeker dat de schakelaar met het blauwe armpje goed werkt?

Iets beschadigen met eenmalig water lekken zou bijna knap zijn, ik heb het nooit voor elkaar gekregen. Langdurig water veroorzaakt wel corrosie, maar eenmalig niet.

of het armpje GOED werkt weet ik niet, ik heb het wel zien werken...

Ik zou alles nog maar eens nalopen, het is wel erg toeval als er ineens iets anders optreed.

Toch maar eens de printplaat bekeken, maar nieuw printplaatje bestellen lijkt me...

Deze lijkt me nog makkelijk te redden. Nieuwe JUISTE relais en wat soldeer skills. Ben je bekend met soldeerwerk?
Deze relais niet terug gewoon vast zetten! Brandgevaar!
Als je hier verder wil mee gaan, maak dan een foto vh relais met de gegevens er op.

[Bericht gewijzigd door EricN op 21 november 2020 18:29:10 (20%)]

nee, weinig geslodeerd in mijn leven maar mijn vader kan dat wel.
Het witte kapje aan de achterkant durf ik er echter niet zo maar af te trekken/wippen, lijkt nogal vast te zitten; hoe kan ik dat doen met beleid?
En vervangen door de juiste relais, wil zeggen, door dezelfde relais?
bedankt vast weer

Welk wit kapje? De print behuizing of de relais?
Printbehuizing: gewoon weerhaakjes zoeken. Vrij eenvoudig eenvoudig bij deze.
Een foto vh relais is wel nodig.
De groene lak met een fiberstift afschuren. Ik zou bovenop nog een soepele draad solderen van boven aan de aansluiting tot op de relaispoot om nog extra verbinding te geven.

Relais is niet direct defect maar soldering heeft door metaal moeheid begeven. Alles goed schoonmaken en opnieuw solderen... Er is vast anders in Repair cafe bij jou om de hoek die wel wil solderen.. Of een medeforum lid alhier

De soldeermoeheid kan versneld zijn door hitte, geproduceerd door slechte overgangsweerstand in het relais. Zelf een "accidentje" voor gehad door aan te nemen dat het maar door een losse soldering kwam. Er is dus een risico al is ze klein (niet geheel nul) en dan de vraag hoeveel risico je wil lopen?

Ik bedoel 1 van deze 4 witte kapjes

Waarom zou je die er af halen? Denk dat deze ook geseald zijn. Gewoon gans de relais er af. Persoonlijk zou ik exact dezelfde nemen. Opgepast voor nuances in de nummering. Een klein verschilletje en de kontaktlegering is anders. Je kan het ook wagen van gewoon vast te solderen maar mij is dat te link.

OH, juist, ik dacht de relais zit er onder maar dat IS de relais. dus, op naar mijn vader, die is meer thuis in deze zaken, bedankt weer

Nope EricN, is niet het probleem vanuit relais, anders was deze beige geworden en dit waren de betere relais!! Whirlpool/ AEG heeft veel bokkie wokkie relais gebruikt

inmiddels heeft mijn vader er naar gekeken en bevonden dat relais vervangen moet worden.
Weet iemand waar ik zo'n relais kan krijgen?