Jpm gokkast betaald niet uit Hopper krijgt geen spanning

Goedendag beste mensen.

Wie kan mij op weg helpen want ik kom er niet meer uit.

Ik heb een jpm gokkast impact 3. Alles werkt behalve de uitbetaling. Als ik de dump knop in druk hoor ik het relais klikken. De aansturing lijkt dus in orde. Ik heb op de voorplaat bij de hoppers 12v gemeten met 0 van voeding (kon geen 0 in de connector lokaliseren zo snel) en 24 volt op de connector met 0 van de connector. De Hopper motors draaien niet ik meet geen spanning op de connector van de hoppers die de motoren aan sturen. heb 3 andere hoppers geprobeerd 6 andere voorplaten. Er lijkt geen spanning op het schakelende deel van het relais te staan. Transistors op moederbord en voorplaat meten goed. voeding ook. Elcos ook. Ik mis ergens iets. Wie kan mij op weg helpen? Ik zal de voor handen zijde tekeningen posten

Wanneer ik met de metalen behuizing de metalen behuizing van het moederbord raak valt de kast uit. Dat lijkt sluiting te maken..

Ik weet niet of het bij JPM ook is, dat de achterdeurschakelaar de spanning naar de hoppers onderbreekt.

Waarom weggooien als het betaalbaar te repareren is!

Die schakelaar onderbreekt alle spanning ik ben er inmiddels achter dat zodra de Hopper aangaat de 24v weg valt er zit dus een sluiting waarschijnlijk in het moederbord of een defecte diode of transistor. Ik heb alleen geen idee welke want ik mis het schema van het bord. Betreft impact 3 moederbord

bprosman

Golden Member

Op 20 november 2020 11:46:14 schreef Larry83:
Die schakelaar onderbreekt alle spanning ik ben er inmiddels achter dat zodra de Hopper aangaat de 24v weg valt er zit dus een sluiting waarschijnlijk in het moederbord of een defecte diode of transistor. Ik heb alleen geen idee welke want ik mis het schema van het bord. Betreft impact 3 moederbord

Kan het niet zijn dat die hoppers zelf teveel stroom trekken ?

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

Ik heb de hoppers al gewisseld voor andere. Ik heb een andere theorie nu.. zou het kunnen zijn dat er een Elco in de voeding niet goed is? Dat zodra de hoppers stroom trekken de 24v van de voeding uitvalt?

Die theorie bleek juist.. het is opgelost. Was een Elco in de voeding. Zodra er stroom ging lopen stopte de voeding. Ik heb wel een nieuw probleem met een andere jpm kast. Die zal ik in een ander onderwerp posten. Dank voor jullie input

Moet hier toch weer op terugkomen. De Hopper dump doet het nu. Als ik de machine een nacht uit heb gehad en ik tik hem 1 keer uit doet hij het daarna valt hij in een Hopper storing. Ik weet door het wisselen van hoppers voorprinten en moederbord inmiddels dat het probleem in het moederbord zit. Wat zou het kunnen zijn gezien hij het de eerste keer wel doet daarna niet meer?