De aansluitkabel (zowel de originele van het Kalorik wafelijzer als deze van het Nova wafelijzer) had/heeft een splitsing (doosje) in de kabel waarin je de bakplaten in serie of parallel kon/kan bekabelen.
Het Nova wafelijzer (indertijd gekregen van mijn ex-schoonmoeder) was onbruikbaar: 1000W (2x 500W) zonder thermostaat voor een wafelijzertje voor één wafel was véél te véél vermogen. Of mijn wafeltje was nog half gesmolten, of het was zwartgebakken/plakte aan de bakvorm...
Kwestie bewaartijd van mijn wafeltjes: na +14 dagen komt er schimmel op, dus ik bak een nieuwe lading wafeltjes om de 14 dagen...
Mijn vader gebruikte Ammoniumbicarbonaat als rijsmiddel (ik zelfrijzende bloem/meel). Tijdens het bakken stonk het bij mijn vader toen altijd sterk naar ammoniak.
Misschien hielp dit ook voor een langere bewaartijd.
Zoals te zien op de foto's gebruik ik een 2x4x7 bakvorm (de andere bakvormen die ik bezit zijn een 1x4x6 (Brusselse wafels) en een platte speciale vorm voor krokante Parijse wafeltjes (diameter wafeltjes ca. 5cm x 3-4mm).
Het deeg van mijn wafelrecept is redelijk 'plat' en plakkerig (bij kamertemp loopt het net niet van een lepel). 2/3 eetlepel deeg is genoeg voor een mals boterwafeltje van 5-6cm diameter.
Deegrecept:
- 750gr boter
- 650 gr suiker (waarvan gevanillizeerde suiker naar smaak)
- 8-10g zout (naar smaak, zeker niet te weinig)
- 12-15 eieren (naargelang de grootte)
- 1kg zelfrijzende bloem
Met mijn formaat wafeltjes goed voor ca. 120 stuks.