TCP-data ontcijferen Goodwe omvormer

Ik heb een Goodwe GW3000-XS omvormer voor mijn zonnepanelen. Deze heeft een wifi-module waarmee hij elke minuut zijn data naar het moederschip in China stuurt. Deze informatie zou ik ook graag lokaal beschikbaar willen hebben om te kunnen integreren in m'n home automation.

Heb met Wireshark een capture gemaakt van het verkeer van/naar de wifi-module, maar de TCP-data is helaas versleuteld. Is er iemand die een idee heeft hoe ik dit zou kunnen ontsleutelen?
Heb er op Tweakers.net een topic over lopen, maar wilde hier op CO ook graag even m'n licht opsteken. Het topic op Tweakers.net met daarin de Wireshark capture/hex-dumps vind je hier.

Op Github zijn we er ook mee bezig, hier zijn ook foto's van de wifi-module en binnenkant omvormer te vinden:
https://github.com/jantenhove/GoodWeLogger/issues/28
We zijn daar ook aan het zoeken naar een RS485-aansluiting, maar nog niet kunnen vinden (in de updatehandleiding wordt gesproken over een USB-TTL-RS485 snoer om de firmware te kunnen updaten).

[Bericht gewijzigd door ThinkPad op 25 februari 2021 11:51:48 (14%)

Ding terugsturen.
Geld terug eisen.
Iets fatsoenlijks kopen.

Sine

Moderator

Geen idee of dat op jouw omvormer van toepassing is ... maar had je deze al gezien?

https://gitlab.com/sircuri/goodweusblogger

-edit-

Ja, want je post zelf in een topic er over op Tnet

[Bericht gewijzigd door Sine op 3 maart 2021 09:00:36 (20%)

De conclusie tot nu toe (door het onderzoek op Tweakers en GitHub) dat het (nu) niet gaat lukken om hem lokaal uit te lezen. De data richting China is versleuteld (128-bits) en fysiek lijken er ook geen mogelijkheden te zijn (RS485 bijv.) om hem uit te lezen.

Ik houd het voor nu bij het scrapen van de portal van de fabrikant (zaken zoals temperatuur omvormer, stringspanning e.d. vind ik wel handig om te loggen). Het vermogen kon ik gelukkig al loggen, heb een losse kWh-meter met S0-aansluiting waar een 'Youless LS120' aan hangt die ook de slimme meter uitleest.

Sine

Moderator

Dat zuigt inderdaad.

Ik ben aan het kijken geweest naar zonnepanelen (en verder dan kijken is dat nog niet gekomen) maar ik weet wel heel zeker dat de inverter die hier (eventueel) komt te hangen geen cloud verbinding gaat maken en een interface gaat hebben waar ik zelf mee kan babbelen.