Harman Kardon AVR 255 met center speaker kuren

Hallo,
Ik heb hier een Harman Kardon AVR 255 met het volgende probleem;
Als ik de volume knop tot -28DB draai gaat alles goed maar ga ik naar -29DB dan gaat ineens de center speaker harder spelen. Zover ik heb kunnen meten gaat er een normaal signaal de processor in op pin 93 van IC20 maar op de uitgang van de processor op pin 2 is het signaal bij -28DB normaal maar bij -29DB is dat veel hoger. Ga ik van -29DB naar -28DB gaat de center speaker ineens zachter. Nu vermoed ik dat die processor defect is, heb ik dit juist of kan er nog meer aan de hand zijn.

Hallo nijhuisr.

Ik heb een firmware update gedaan maar zonder succes dus dat was het ook niet. Misschien weet je nog een andere oplossing. Of iemand anders misschien.
Graag zou ik een oplossing zien voor het probleem.

Maar in ieder geval bedankt.

Een paar dingen die mij te binnen schieten:

- factory reset van de receiver
- probleem ook aanwezig als je een andere luidspreker aansluit op het center kanaal?
- probleem aanwezig bij gebruiken volumeknop/afstandsbediening of allebei?
'
Reset volgens de manual:

Processor resetten

In het zeldzame geval dat de werking van het apparaat en/of de display niet normaal lijkt kan de oorzaak liggen in een foutieve werking vanhet geheugen of de microprocessor.Om dat te corrigeren neemt u de stekker van hetapparaat uit het stopcontact en wacht minimaal drie minuten voordat u deze weer in het stop-contact steekt. Controleer nu de werking van het apparaat. Werkt het nog steeds niet goed, dan kan een reset noodzakelijk zijn. Daarmee wordt het gehele systeemgeheugen vand e AVR inclusief alle instellingen van de tuner, uitgangsniveaus (componentenniveaus) en de gegevens voor luidsprekercombinaties, verwijderd. Zet eerst het systeem aan met standby (2). Druk dan op OK (6) en houd deze vijf seconden vast. Het apparaat schakelt automatisch in en het woord RESET verschijnt een paar seconden in de display. Dan keert het terug naar normale bedrijfsstatus. Denk er aan dat u op deze manier het geheugen heeft gewist en dat alle systeemconfiguraties, instellingen en zenders opnieuw moeten worden ingesteld.

Opmerking: het resetten van de processor zal alle instellingen die u heeft gemaakt wissen: uitgangsniveaus van de luidsprekers, de uitgangsniveaus, surroundfuncties, toewijzing van de digitale ingangen en de opgeslagen radio-zenders. Na het resetten keert het apparaat terug in de fabrieksinstelling en moeten alle instellingen opnieuw worden gemaakt. Functioneert het systeem nu nog steeds niet goed, dan kan een elektrische ontlading er verantwoordelijk voor zijn dat de processor en/of het geheugen is vernield. Raadpleeg in dat geval de Harman Kardon technische dienst

[Bericht gewijzigd door WillemV2 op 30 maart 2021 12:26:26 (77%)

Beste WillemV2,

Ik heb Dit alles al gedaan... zelfs nieuwe firmware erin geschoten maat allemaal zonder enige verandering.
Dus...

Maar bedankt voor het mee denken
Groeten Ben