Wat zijn de reden of zijn er die er niet ivm 5 G ?

Anoniem

Er wordt weer vanalles met de haren bijgesleurd.
Misschien wordt de melk wel zuur van 5G :-)
Melkzuur kan links of rechtsdraaiend zijn en kan misschien wel door een sterk magneetveld worden gescheiden.

Ik geloof Tidak best dat vogels zich orienteren op het aardmagnetisch veld. Maar dat mensen daarom die eigenschap ook zouden hebben?

Vogels zijn totaal niet verwant aan mensen.
De splitsing is al 325 Mj gebeurd toen de eerste landdieren zich opsplitsten door adaptieve radiatie.
De synapsiden waar wij van afstammen en de diapsiden waar de reptielen, de dino's en hun nakomelingen de vogels van afstammen.
Dan moet die eigenschap al aanwezig geweest zijn bij de vissen en amfibieen. Mogelijk is dat meermaals uitgevonden door convergente evolutie.
Maar wat heeft dat met radio te maken?
Die oriëntatie gebeurt aan de hand van een statisch magneetveld.

Als een veld nu een honderden miljoenen of zelfs miljard keer per seconde van polariteit wisselt zullen die celletjes dat niet kunnen volgen en de uiteindelijke resultante is toch nul.

Op 10 juli 2021 13:57:42 schreef DK:
[....]
5G zou echter een absolute uitzondering zijn als deze schadelijk zou zijn, alle bekende schadelijke stralen liggen heel ergens anders in het spectrum

Wel is in dat spectrum duidelijk hoe korter de golflengte is des te schadelijker het effect.
Dat houdt mogelijk ook het tegengestelde in: 'Hoe langer de golflengte is hoe minder schadelijk straling is' Waar het overgangspunt ligt is (nog) niet duidelijk.

Maar terug on topic:
Er is nog veel onderzoek nodig om welke fysische eigenschappen invloed hebben op een biologisch object en in hoeverre dat al dan niet schadelijk kan zijn.
Er was een tijd dat kwik heilzaam was (Syphilis) en het was zeer bruikbaar als manometer of om goud uit erts te winnen. Daar denken we nu heel anders over.
Magnetisme is voor sommige(?) vogels zeer behulpzaam, maar het afwezig zijn er van kan zeer schadelijk zijn; ze raken de weg kwijt.

Dus nogmaals: Zeg NOOIT NOOIT !! We weten een boel, maar bij lange na niet alles....

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - RIP

Op 11 juli 2021 23:43:00 schreef Tidak Ada:

Dus nogmaals: Zeg NOOIT NOOIT !! We weten een boel, maar bij lange na niet alles....

en toch zeg je het :-)

deze plagerij is enkel om het met een muziekje duidelijk te maken wat je bedoelt. Jean Gabin kwam er ook achter in zijn oude dagen..: https://www.youtube.com/watch?v=orDR4JA91F4